eHealth Steden Estafette Smallingerland

Op vrijdag 22 april vindt de zesde bijeenkomst van de eHealth Steden Estafette plaats in de gemeente Smallingerland. Deze estafette heeft als doel actuele kennis en ontwikkelingen te delen over innovatieve ICT in de zorg. Tijdens deze interactieve dag hoort u onder andere waarin Smallingerland op het vlak van ehealth en thuistechnologie actief is. Daarnaast biedt de bijeenkomst de gelegenheid uw netwerk binnen Smallingerland en Friesland verder te versterken en input te leveren voor een eHealth Toolkit voor gemeenten.

Kennis & kunde van stad naar stad
Via de eHealth Steden Estafette reist de opgedane kennis en kunde over innovatieve ICT in de zorg van stad naar stad. Zo zijn de gemeenten Alkmaar, Woerden, Enschede en Rotterdam ons voorgegaan. De centrale vraag daarbij is hoe ICT de zelfredzaamheid van inwoners met een ondersteunings- of zorgvraag kan bevorderen en wat daarbij de rol van gemeenten is. De opgedane kennis wordt door ZonMw gebundeld in een handzaam overzicht, aangevuld met goede voorbeelden uit de estafettesteden. Partners zorgen verder voor brede verspreiding van deze ideeën via nieuwsberichten, video’s en social media.

eHealth Steden Estafette
Locatie: Sunenz, Burgemeester Wuiteweg 140B, 9203 KP Drachten
Datum: Vrijdag 22 april 2016
Tijd: 12.30 tot 17.00 uur inclusief lunch en afsluitende netwerkborrel (officiële programma van 13.00 tot 16.15 uur)

Programma
De wethouder van Smallingerland deelt zijn visie op eHealth en thuistechnologie. Bovendien komen de praktische toepassingen van eHealth en thuistechnologie in de praktijk aan bod in tien flitscolleges met interessante sprekers. Onderwerpen die dan o.a. aan bod zullen komen, zijn: Platform GEEF, Mijn Huis Op Maat, VraagElkaar, Zorgbuurtsuper, Maxmobiel, Beeldbellen, Samen Wijzer en nog veel meer. 

Kortom, het belooft een enerverende middag met een keur aan actuele, boeiende eHealth innovaties te worden, waarbij we u van harte uitnodigen om tijdens de flitscolleges input aan ons te geven zodat we gezamenlijk betaalbare vormen van eHealth en thuistechnologie dichtbij de gebruiker kunnen brengen. Daarmee kunnen mensen zo lang mogelijk de regie houden op hun eigen leven.

Aan het einde van de middag zal de gemeente Eindhoven iets vertellen over de onderwerpen die aan de orde komen wanneer zij eind mei gastheer zijn.

Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt op de projectwebsite.

Aanmelden
Deelname is kosteloos. Wel behouden we het recht om bij overtekening voorrang te verlenen aan organisaties die zorgen voor een evenwichtige variatie in de samenstelling van deelnemers. U kunt zich aanmelden via het online inschrijfformulier.