Pop-up Debat: Digitale Agenda en Gemeenten

Op 21 maart 2018 is het weer tijd om ouderwets een hokje aan te kruisen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Digitalisering zorgt voor een enorme dynamiek in onze economie en samenleving en maatschappelijke problemen vinden steeds vaker digitale oplossingen. De decentralisatie biedt ook vele kansen voor digitalisering voor gemeenten. Maar hoe is het eigenlijk met de digitalisering gesteld op gemeentelijk niveau? Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen (dinsdag 20 maart) organiseert ECP in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een Pop-up Debat bij Sociëteit de Witte in Den Haag. Vragen die hier aan bod komen: In welke mate spelen gemeenten in op de ontwikkelingen rondom digitalisering? Waar zitten speerpunten? Welke gemeenten lopen voorop en van wie kunnen we wat leren? Tijdens dit debat zal een panel onder leiding van Arie van Bellen (directeur ECP) vanuit verschillende invalshoeken hun visie geven op vraagstukken rondom de digitale agenda en in debat gaan aan de hand van een aantal stellingen. De volgende panelleden nemen deel aan het debat:

  • Nathan Ducastel, Directeur Informatiesamenleving VNG
  • Marijn Fraanje, Chief Information Officer Gemeente Den Haag
  • Ger Baron, Chief Technology Officer Gemeente Amsterdam
  • Rein Zijlstra, Wethouder ICT en Informatieveiligheid Gemeente Zeewolde.
  • Jan Meijsen, Strategisch informatie adviseur Gemeente Molenwaard

Meld u nu aan!

ECP Pop-up Debat: Digitale Agenda en gemeenten

Datum: dinsdag 20 maart 2018 Tijd: 15.30 uur (ontvangst en registratie start 15.00 uur) – 17.00 uur met aansluitend een borrel Locatie: Sociëteit de Witte (Plein 24), Den Haag

Aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier op deze website. Na aanmelding rekenen wij op uw komst.