ECP Deelnemersspecial Digitale inclusie van mensen met een functiebeperking

Datum: donderdag 20 augustus
Tijd: 16.00 – 17.00 uur
Vorm: webinar

Op 20 augustus van 16.00 – 17.00 uur organiseert ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met Capgemini de online Deelnemersspecial Digitale inclusie van mensen met een functiebeperking.

Nu de meeste (overheids)organisaties informatie overwegend online aanbieden, wordt het geschikt maken van websites en apps voor mensen met een functiebeperking steeds belangrijker. Het is dan ook niet voor niets dat vanaf september het besluit digitale toegankelijkheid overheid volledig van kracht wordt. Dit besluit bepaalt dat de websites en apps van alle overheidsinstanties dienen te voldoen aan alle toegankelijkheidseisen, zodat mensen met een functiebeperking eenvoudig informatie tot zich kunnen nemen.

Maar tegen welke uitdagingen loopt iemand met een functiebeperking aan? En welke stappen zijn nodig om een website of app te optimaliseren naar de laatste toegankelijkheidseisen? Deze vragen beantwoorden we in de online ECP Deelnemersspecial Digitale inclusie van mensen met een functiebeperking. Tijdens het webinar laten we zien hoe u een website kunt optimaliseren en krijgt u praktische tips en acties voor het aanpassen van de website van uw (overheids)instantie.

Aanmelden

U kunt zich via deze link aanmelden, deelname is kosteloos. Meer informatie over het programma en de sprekers volgt binnenkort. Houd daarom deze pagina goed in de gaten. Reserveer wel alvast donderdag 20 augustus van 16.00 tot 17.00 uur in uw agenda.