ECP Deelnemersspecial Digitale inclusie van mensen met een functiebeperking

Datum: 20 augustus 2020

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving organiseerde in samenwerking met Capgemini de online Deelnemersspecial Digitale inclusie van mensen met een functiebeperking.

Nu de meeste (overheids)organisaties informatie overwegend online aanbieden, wordt het geschikt maken van websites en apps voor mensen met een functiebeperking steeds belangrijker. Het is dan ook niet voor niets dat vanaf september het besluit digitale toegankelijkheid overheid volledig van kracht wordt. Dit besluit bepaalt dat de websites en apps van alle overheidsinstanties dienen te voldoen aan alle toegankelijkheidseisen, zodat mensen met een functiebeperking eenvoudig informatie tot zich kunnen nemen.

Maar tegen welke uitdagingen loopt iemand met een functiebeperking aan? En welke stappen zijn nodig om een website of app te optimaliseren naar de laatste toegankelijkheidseisen? Deze vragen beantwoorden we in de online ECP Deelnemersspecial Digitale inclusie van mensen met een functiebeperking. Tijdens het webinar laten we zien hoe u een website kunt optimaliseren en krijgt u praktische tips en acties voor het aanpassen van de website van uw (overheids)instantie.

Programma

  • Eva Westerhoffervaringsdeskundige en kwartiermaker socialer ondernemen, diversiteit & inclusie en digitale toegankelijkheid bij Aegon. Eva neemt u mee in de wereld van functiebeperkingen. Welke beperkingen zijn er en welke uitdagingen brengen deze met zich mee? 
  • Raph de Rooij, Beleidsmedewerker team digitale inclusie bij het Ministerie van BZK vertelt u meer over de huidige wet en regelgeving. Wat gaat er vanaf september veranderen? 
  • Kevin Goedeetestarchitect bij Capgemini met als specialisatie digitale inclusieve websites. Hij vertelt meer over de technische kant, hoe je erachter komt wat de huidige stand van zaken is en welke stappen nodig zijn voor een volledig inclusieve website of app.