ECP Deelnemers Special Linked Open Data

Wanneer we het specifiek hebben over het hergebruik van overheidsdata, dan kunnen we constateren dat de economische waarde ervan in verschillende studies hoog wordt ingeschat; zo schatte MEPSIR in 2006 de markt voor overheidsinformatie in de EU op 27 miljard euro. Het is dan ook niet verwonderlijk dat overheden al verschillende jaren op Europees, nationaal, regionaal en lokaal niveau initiatieven ontplooien om data open te ontsluiten om innovatie te bevorderen. Neelie Kroes heeft open data in Europa hoog op de agenda staan en het Nederlandse kabinet heeft in haar regeerakkoord een aantal doorbraakprojecten met ICT benoemd waarbij open (geo) data als grondstof voor groei en innovatie er één van is.

ECP en de partners in PiLOD 2.0 organiseren:

ECP Deelnemers Special Linked Open Data

Datum: 12 maart 2014

Tijd: 15.30-17.00 uur

Plaats: RCE, Smallepad 5 te Amersfoort

Tijdens deze bijeenkomst hoort u meer over Linked Open Data en PiLOD; de grootste samenwerking op het gebied van Linked Open Data in Nederland (o.a. Geonovum, Ministeries, Belastingdienst, Kadaster, TNO, Ordina etc.). De sprekers laten u kennis maken met de mogelijkheden die Linked Open Data kunnen bieden, in het speelveld van Big en Open Data. Daarnaast wordt er een boek over Europees open data beleid in Nederlands perspectief gepresenteerd.

Het volledige programma vindt u aan de rechterkant op deze pagina.

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst via het online inschrijfformulier http://www.geonovum.nl/12-maart-2014-linked-open-data