De toepassing van draadloze connectiviteit in smart industry

Voeg toe aan agenda 2022-02-25 15:00 2022-02-25 16:00 Europe/Paris De toepassing van draadloze connectiviteit in smart industry De toepassing van draadloze connectiviteit in smart industry

Datum: 25 januari
Tijd: 15:00 – 16:00
Vorm: webinar, aanmelden kan via deze link

Op dinsdag 25 januari van 15.00 tot 16.00 organiseren wij een webinar met als onderwerp ​de toepassing van draadloze connectiviteit in smart industry. Het webinar is opgebouwd uit drie onderdelen, we beginnen met het toelichten van het belang om nu al ​vooruit te kijken en rekening te houden met mogelijke toekomstige implementaties van 5G bij ​strategische keuzes binnen uw bedrijf. Om dit kracht bij te zetten kijken we in de keuken van twee bedrijven/instellingen die op dit moment ​al volop bezig zijn met ​draadloze connectiviteit en de inzet van 5G. Tenslotte komen de 5G Fieldlabs aan het woord, de plek waar wordt getest met de laatste mogelijkheden en waar je als bedrijf makkelijk bij aan kunt sluiten.

Waar we bij een eerder webinar rondom Smart Industry en 5G vooral hebben gekeken naar de toepassingen willen we het deze keer vooral met u hebben over het belang van ​draadloze connectiviteit waaronder 5G en hoe u mee kunt doen met uw bedrijf.

Het volledige programma vindt u hieronder:

Tijdstip Spreker Toelichting sessie
15.00 – 15.05 Aldert de Jongste (ECP| Platform voor de InformatieSamenleving) Introductie
15.05 – 15.15 Pascal Heijnen (TNO) Het belang van 5G: 5G voelt voor veel mensen nog als toekomstmuziek, toch is het belangrijk om nu al rekening te houden met de technieken van de toekomst. Pascal Heijnen van TNO zal toelichten waar u op moet letten bij veranderingen binnen uw bedrijf.

 

15.15 – 15.30 Wilko van de Langenberg  (Vanderlande) Inzet van 5G: Vanderlande is vooruitstrevend op het gebied van flexibele infrastructuur. Om dit mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van draadloze connectiviteit en wordt er voortdurend gekeken naar nieuwe technologische oplossingen die de luchthaven of geautomatiseerd magazijn duurzamer, beter schaalbaar en slimmer maken. Recent heeft Vanderlande een AGV rond laten rijden welke aangestuurd werd via 5G en onderzocht wat het zou betekenen als een testlocatie van bijna een voetbalveld groot voorzien zou zijn van 5G.
15.30 – 15.45 Niels König (Fraunhofer Institute for Production Technology IPT) Inzet van 5G in het buitenland: Ook in het buitenland wordt er volop getest met 5G toepassingen. Zo ook in Duitsland, Niels König van het Fraunhofer Institute for Production Technology IPT zal usecases toelichten vanuit de 5G Industry Campus Aachen.
15.45 – 15.55 Peter Rake (5Groningen) De Fieldlabs in beeld: Verspreid door heel Nederland zijn verschillende fieldlabs waar al volop wordt getest met 5G toepassingen, als vertegenwoordiger van deze Fieldlabs zal Peter Rake een korte presentatie geven over het belang van Fieldlabs, hoe het in zijn werk gaat en hoe je als bedrijf je aan kunt sluiten bij een Fieldlab
15.55 – 16.00 Plenair Vragen en afsluiting

 

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u van ons op een later moment de inloglink voor het Webinar.

We hopen u te mogen verwelkomen op 25 januari.