Curriculum.nu | Ontwikkelteam digitale geletterdheid

Ga aan de slag met de toekomst van digitaal onderwijs. Derde werksessie bedrijfsleven voor nieuw curriculum primair- en voortgezet onderwijs. 

We zijn weer een stap verder in het traject van onderwijsontwikkeling Digitale Geletterdheid. Op 6 november komen grote en kleine ondernemingen bij elkaar om gezamenlijk feedback te geven aan Curriculum.nu. Daarnaast verzorgen o.a. Jim Stolze en Remco Pijpers tips & tricks over samenwerkingen tussen bedrijven en onderwijs. U speelt een cruciale rol in het laten slagen van de implementatie van het nieuwe curriculum!

Bent u werkzaam in het bedrijfsleven of zelf ondernemer? Lijkt het u wat om ervaringen te delen en om leerlingen te enthousiasmeren over digitale technologie? Kom dan zeker naar deze werksessie!

Doe mee

Datum: Dinsdag 6 november 2018 Tijd: 12.30 – 16.00 uur, inclusief lunch Locatie: VodafoneZiggo Central Office, Boven Vredenburgpassage 128, Utrecht

Aanmelden

De middag wordt voorgezeten door Jim Stolze. Hij is tech entrepreneur, directeur van het bedrijf Aigency, columnist van het FD en degene die TEDx naar Nederland haalde. Als onderwijsexpert sluit Remco Pijpers aan. Overige sprekers zijn Lotte de Bruijn (directeur Nederland ICT) en Marieke Dekker (directeur External Affairs VodafoneZiggo). Ook sluiten leden van het ontwikkelteam Digitale Geletterdheid van Curriculum.nu aan. Meld u aan middels onderstaand aanmeldformulier. 

Programma

12.30 uur  Netwerklunch 13.30 uur  Start feedbacksessie nieuw curriculum 14.30 uur  Korte pauze 14.40 uur  Start dialoog over samenwerking onderwijs & bedrijfsleven 16.00 uur  Samenvatting, afsluiting en vóór de spits weer onderweg

Aanleiding

Op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) buigen dit jaar 125 leraren, 18 schoolleiders en ruim 80 scholen zich in ontwikkelteams over de vraag wat leerlingen in het primair- en voortgezet onderwijs moeten kennen en kunnen.

Een van de onderdelen van het nieuwe curriculum is digitale geletterdheid. Om de bouwstenen hiervoor te bepalen is de expertise en ervaring vanuit de Nederlandse bedrijfsleven onmisbaar.

Daarom hebben Codepact, Curriculum.nu, Nederland ICT en Stichting FutureNL de krachten gebundeld om feedback te verzamelen voor het ontwikkelteam Digitale Geletterdheid.

Doe mee met een strategische werksessie

Het ontwikkelteam Digitale Geletterdheid komt tot februari 2019 vier keer bij elkaar om aan het nieuwe curriculum te werken. U kunt ons tussentijds feedback geven op concrete tussenproducten, vraagstukken en ideeën door mee te doen met een van onze strategische werksessies. Inhoudelijk, interactief en inspirerend! Meer informatie op www.curriculum.nu.