Congres Digitaal Zakendoen en eID 2016

Voor de 11e keer organiseren Platform Identity Management Nederland en ECP de update over elektronische identiteiten (eID) in relatie tot digitaal zakendoen. “Het nieuwe normaal” is de subtitel van het congres Digitaal Zakendoen en eID op 15, 16 juni in Bunnik.

In de visie van ECP op de volwassen informatiesamenleving is digitaal het nieuwe normaal. We leven en werken met computers en internet net zoals elektriciteit vervlochten is ons dagelijks bestaan.

De jaarlijkse ECP update over elektronische identiteiten vindt ook op dit congres plaats, op de tweede dag op 16 juni. Ga tijdens deze bijeenkomst in gesprek met inspirerende sprekers als Mark Bressers, Ministerie van Economische Zaken, Piet Mallekoote, directeur Betaalvereniging – iDIN en Steven Luitjens, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over DigiD, Idensys/eHerkenning en iDIN.

Congres Digitaal Zakendoen 
Op het congres wordt duidelijk hoe de eID markt ontwikkelt en wat het business model is. Zie hoe biometrie onderdeel wordt van eID systemen en elektronisch zakendoen makkelijker maakt, maar hoor ook over beperkingen door het ontbreken van biometrie standaards. Biometrie wordt aan de orde gebracht door onder andere Morpho, RvIG, 1U, Pseudonimiseer.nl en iProov. Nieuw geluiden horen we van onder andere de IRMA-Kaart, ReadID.com, MircoFocus en Secure Logistics.

Stel u op de hoogte van actuele ontwikkelingen rond digitale veiligheid, cloud security, veilige software, e-factureren en de Europese data-verordening. Controleer met experts op de netwerkvloer of uw organisatie encryptie optimaal toepast, of u en uw collega’s voldoende voorbereid zijn op digitale fraude en of de nieuwe generatie internetstandaarden kunnen bijdragen aan uw veiligheid.

Het congres brengt een breed scala aan communities en experts samen, binnen en buiten de kring van ECP en het Platform Identity Management: naast workshops en lezingen is er daarom veel ruimte voor gesprek, ontmoeting en demonstraties.

Congres Digitaal Zakendoen en eID
Datum:
woensdag & donderdag 15/16 juni 2016
Tijd:
9.00 – 17.00 uur
Locatie:
Postillion Hotel Bunnik

Twee dagen: internationaal en nationaal perspectief
Dag 1 (15 juni) staat in het kader van internationale kansen en ontwikkelingen (voertaal merendeels Engels).
Dag 2 (16 juni) richt zich op de Nederlandse markt (middag) en valt samen met de jaarlijkse ECP update over elektronische identiteiten.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier.

Voor deelnemers van ECP is deelname aan het congres op 16 juni gratis. Dit is inclusief de jaarlijkse ECP update, workshops in de ochtend, lunch en borrel.

Organisatie
Het congres ‘Digitaal Zakendoen en eID’ wordt georganiseerd door Platform Identity Management Nederland (PIMN) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Gedetailleerde informatie over het programma, de sprekers en de workshops kunt u vinden op www.digitaal-zakendoen.nl. Ook kunt u daar het volledige programmaboekje downloaden.

Inschrijven kan via de eventwebsite.