Codeweek

07-10-2017 Voeg toe aan mijn agenda

Codeweek 2017 is alweer de vijfde editie van de Europese Codeweek! Dit jaar vindt de Europese Codeweek plaats tussen 7 en 22 oktober 2017. De aangesloten landen kiezen zelf de eerste of tweede week, wat het beste uitkomt met de scholen en vakantieperioden. Over een paar maanden is de exacte datum voor Nederland bekend, maar schrijf deze data alvast in je agenda!

Codeweek 2017

Datum: 7 – 22 oktober 2017
Locatie: heel Nederland

We leven in een wereld waarin technologische ontwikkelingen vliegensvlug gaan. Dat verandert de manier waarop we werken, communiceren, winkelen en denken. Om met deze veranderingen om te kunnen gaan en de wereld om ons heen te blijven begrijpen, moeten we niet alleen snappen hoe technologie werkt, maar ook de nodige vaardigheden ontwikkelen. Leren programmeren helpt ons te doorgronden hoe dingen werken, ideeën te verkennen en dingen te maken. Dit is bijvoorbeeld handig voor je (toekomstige) carrière, maar ook gewoon erg leuk! Laat je creativiteit de vrije loop en werk samen met anderen van over de hele wereld. Welke droom maak jij waar met code?

Meedoen!

Deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd met als doel kinderen kennis te laten maken met programmeren. Wil je als school nu zelf aan de slag? Download dan de toolkit met 5 introductielessen!

Terug naar agenda