Climate Hackathon

Op 8 en 9 april gaan zo’n 100 professionals, designers, programmeurs, hackers en innovators 24 uur lang de strijd aan in de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Met als doel: het beste, meest vernieuwende concept om het klimaat in de Nederlandse steden te verbeteren. Deelnemers werken mee aan het leefbaarder maken van hun eigen omgeving en er wordt € 3000,- aan prijzengeld vergeven.

Nederland is een van de meest dichtbevolkte landen van Europa. Vooral in grote steden leidt dit tot grotere belasting op het milieu. Innovatie en nieuwe vormen van samenwerking zijn nodig om de kwaliteit van leven in de stad te verbeteren. De teams die meedoen, worden via challenges uitgedaagd om techniek en data in te zetten voor slimme oplossingen. De thema’s dit jaar: betere stadsdistributie en stadsklimaat.

Deze eerste Climate Hackathon wordt georganiseerd door het KNMI in co-creatie met bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeentelijke partners en lokale overheden. Kijk voor meer informatie en om te registreren op climatehackathon.nl.