Bijeenkomst Platform Open Data

Het Platform Open Data organiseert op donderdagochtend 31 mei een bijeenkomst voor hergebruikers van open data. Dit zal een interactieve ochtend worden waarin de wensen en behoeften van hergebruikers centraal staan.

Tijdens deze bijeenkomst zullen verschillende datasets besproken worden: KNMI, NDW, RDW, 9292OV, NSO (Netherlands Space Office) en CBS. Voorafgaand aan de bijeenkomst wordt in een document, per dataset in kaart gebracht welke voorwaarden (juridisch, financieel, technisch) er aan hergebruik worden gesteld.

 

Programma

Elke dataset wordt ingeleid door een hergebruiker die al ervaring heeft met de betreffende dataset:

-Edwin Rijkaart (oprichter buienradar) zal zijn ervaringen delen met de datasets van het KNMI;
-Jasper Verweij (VWE) zal verder ingaan op de dataset van RDW;
-Ruud Deijkers (Elsevier) zal zijn ervaringen delen met o.a. de CBS dataset;
-Hanneke Schuurmans (DHV) is de mogelijkheden van de NSO dataset aan het ontdekken en heeft daarnaast ervaring met de KNMI dataset welke ze met ons zal delen.

Deze bijeenkomst zal tot de lunch duren, geïnteresseerden kunnen vervolgens aansluiten bij het Open Overheid Congres. Een van de tracks van dit congres zal ook als onderwerp open data hebben.

Aanmelden
Voor meer informatie over de bijeenkomst klik hier. Aanmelden voor dit seminar is kosteloos en kan via het online inschrijfformulier. Na aanmelding rekenen wij op uw komst.