Annoncering Normenkader Secure Software

Datum: dinsdag 27 mei 2014
Locatie:
Meeting Center New Babylon, Den Haag
Aanvang:
13.30 -17.00 uur, met aansluitend een borrel
 
Cyberaanvallen gericht op de applicatie laag zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen. De huidige methodiek om te garanderen dat software bestand is tegen deze aanvallen bestaat uit controles achteraf: penetratie testen en code reviews. Echter, het ontwikkelen van aantoonbaar veilige software begint al in de specificatiefase, vergt specifieke competenties bij ontwikkelaars, organisatorische waarborging en natuurlijk ook testen.

Een Normenkader dat al deze aspecten beschrijft, ontbreekt echter. Het “Normenkader Secure Software” is daarom ontwikkeld op initiatief van iComply en Security Academy in samenwerking met een aantal software ontwikkelaars, het ministerie van Economische Zaken en ECP, Platform voor de informatiesamenleving (programma Digivaardig & Digiveilig). Wij nodigen u graag uit om de release van het “Normenkader Secure Software” bij te wonen.

In het najaar van 2013 was de eerste versie gereed van het Normenkader en daarna werden pilot trajecten gestart. De ervaringen bij de pilots hebben geleid tot een stevige aanpassing van het raamwerk, maar hebben ook het nut en de waarde bewezen.

Op 27 mei aanstaande wordt het Normenkader vrijgegeven voor algemeen gebruik. Naast een korte introductie van het Normenkader zullen ontwikkelorganisaties hun ervaringen met u delen. Na deze release wordt het Normenkader ondergebracht bij een onafhankelijke stichting, de Secure Software Foundation. Marktpartijen zijn van harte welkom om gebruik te maken van het Normenkader en mee te werken aan het aanscherpen van de normen en de verdere ontwikkeling. Ook potentiële audit organisaties en opleiders krijgen de ruimte zich te beraden op een mogelijke rol en bij te dragen aan het Normenkader.

Het volledige programma kunt u hier bekijken.

Aanmelden: U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via info@icomply.nl. Na aanmelding rekenen wij op uw komst. U ontvangt een week van tevoren een bevestiging met routebeschrijving.

Graag tot ziens op 27 mei aanstaande!