3e World Port Hackathon 2015

Op 4 & 5 september, tijdens de Wereldhavendagen, vindt de World Port Hackathon 2015 plaats op de RDM Campus in Rotterdam. Al hackend gaan deelnemers aan de slag met data om echte challenges uit de Rotterdamse haven op te lossen. Een bijzonder evenement rondom open data en big data – thema’s waar ook ECP zich veel mee bezighoudt. 

Bouwen aan concepten en prototypes
De World Port Hackathon is een bijzonder evenement rondom open data en big data. Het wordt gedragen door alle belangrijke partijen in en rond de haven: bedrijven in de logistieke sector, ECT, Portbase, het Havenbedrijf, Deltalinqs, RDM Campus en SmartPort enzovoort. Daarnaast is het Rotterdamse onderwijs nauw betrokken. De challenges ontstaan uit co-creatie met alle partners. Er wordt gebouwd aan concepten en prototypes met nieuwe technologie en informatie voor een veilige, duurzame, innovatieve, inspirerende en economisch rendabele Rotterdamse haven.

“Innovatie in de Rotterdamse haven dé onderscheidende factor voor de toekomst,” zegt Mare Straetmans van het Rotterdams Havenbedrijf. “De grootste haven zijn we niet meer. Wat we wel kunnen zijn, is de beste haven. Dat zijn we al, dat moeten we blijven. En de Hackathon is dé plek waar deze nieuwe ideeën worden ontwikkeld.”

Meedoen
Geïnteresseerd in Big Data, the Internet of Things, Open Data, Apps, Sensoren, AIS, Augmented Reality, Innovatie, Concepting, Design Thinking, Game Storming, Design Fiction of Gamification? Aanmelden voor de 3e World Port Hackathon kan via de website. Bekijk voor meer informatie ook dit filmpje.