01-10-2019

Partnering Trust aanwezig bij achtste Cloud Stakeholders meeting in Warschau

Tijdens de achtste Cloud Stakeholders meeting in Warschau, Polen op 30 september is er gesproken over het digitaal potentieel van de Poolse Econome. De conferentie, georganiseerd door het Ministerie van Digitale Zaken samen met Directoraat-generaal Communicatienetwerken, Inhoud en Technologie van de Europese Commissie, bracht de volgende vragen naar voren: Hoe kunnen ondernemers en openbare besturen in Europa profiteren van het beheer van gegevens op basis van cloudservices? Hoe kan de nieuwe EU-verordening betreffende een kader voor het vrije verkeer van niet-persoonlijke gegevens in de Europese Unie Poolse bedrijven helpen concurreren op de wereldmarkten? Hoe kunnen Poolse ondernemers bijdragen aan de ontwikkeling van de strategie voor de digitale een gemaakte markt en de beveiliging van cloudservices verbeteren? Hoe kan gegevensportabiliteit tussen clouds gemakkelijker worden gemaakt, met name voor overheidsdiensten en kmo’s?

Tom Vreeburg, een Independent IT Risk and Assurance professional Advisor to the board of NOREA. was aanwezig namens Partnering Trust Nederland.

De conferentie was een vervolg op andere DSM Cloud Stakeholder-bijeenkomsten die werden georganiseerd in Brussel, Parijs, Rome, Wenen, Madrid, Berlijn en Amsterdam. De volgende vergadering zal plaatsvinden tijdens de Data Economy Conference, die wordt georganiseerd door het Finse EU-voorzitterschap in Helsinki op 25 en 26 November.

Bijlagen

Agenda
Aanbevelingen
Presentatie

Digitaal Veilig

Veiligheid van onze samenleving vraagt meer dan politie op straat en dijken om het water buiten te houden. De Nederlandse maatschappij en economie zijn inmiddels volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Aanvallen op di... + Meer over Digitaal Veilig

Gerelateerde links