18-11-2009

Aandacht voor overstap naar IPv6: nominaties IPv6 Awards bekend

Op 18 november 2009 heeft de Jury van de IPv6 Awards de genomineerden voor de IPv6 Awards bekendgemaakt. Deze Awards zijn in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor de noodzakelijke overstap van IPv4 naar IPv6. Bedrijven en instellingen die IPv6 succesvol hebben geïmplementeerd hebben zich kunnen aanmelden voor een Award. De uitreiking van de IPv6 Awards vindt plaats op 26 november aanstaande tijdens het Jaarcongres ECP-EPN.

 

De genomineerden zijn:

 

Categorie                                                    Genomineerden
Bedrijfsleven                                                NetMatch, Watchmouse
Overheid & Not-for-profit                             Stichting DOK, Nederlandse Publieke omroep,
                                                                    Ministerie van Algemene zaken
Onderwijs                                                    Hogeschool Utrecht, Universiteit van Amsterdam
Publicatie                                                     Benjamin Margarita, Arnout Veenman, Marcel van de Kraats
Particulieren                                                 Jasper Wonnink, Koos van de Hout
Internet Service Providers                           BIT, Signet, Shock Media, Prolocation

 

Bij het selecteren van de genomineerden heeft de jury gelet op motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en impact.

 

De Task Force IPv6 die de Awards heeft ingesteld is tevreden over het aantal aanmeldingen. “Dit jaar hebben we maarliefst 29 aanmeldingen ontvangen. Dit is een forse stijging ten opzichte van vorig jaar. We zijn blij te kunnen constateren dat de implementatie van IPv6 op gang komt en de prioriteit van IPv6 in Nederland is gestegen,” aldus Erik Huizer, voorzitter van de Task Force IPv6.

 

De prijzen voor de Award winnaars worden ter beschikking gesteld door SIDN, SURFnet, Stratix, Stichting NL net, XS4all en KPN. De prijzen lopen uiteen van geldbedragen tot 15.000 euro, een week lang consultancy en een laptop met een jaar lang mobiel internet.

 

Noodzakelijke overstap naar IPv6
Door een alsmaar grootschaliger gebruik van het internet raken de huidige adresreeksen op het
internet (IPv4) in 2011 op. Om ervoor te zorgen dat dit niet tot problemen leidt is er een
nieuw adressysteem, genaamd IPv6, bedacht. Het is belangrijk dat Nederlandse bedrijven, internet service providers, overheden, onderwijsinstellingen en ook particulieren gaan beseffen dat de overstap naar dit nieuwe adressysteem noodzakelijk is en dat zij tijdig maatregelen kunnen en moeten nemen om de overstap naar IPv6 mogelijk te maken (en de kosten onder controle te houden). Goede implementaties van IPv6 kunnen volgens de IPv6 Task Force een voorbeeldfunctie hebben.

 

Uitreiking IPv6 Awards
De uitreiking van de IPv6 Awards 2009 vindt plaats op 26 november aanstaande tijdens het Jaarcongres ECP-EPN in het Circustheater in Scheveningen. Meer informatie over dit congres is te vinden op www.jaarcongresecp-epn.nl.