ECP Nieuwsflits 7-4-2022

https://campaign-image.eu/zohocampaigns/14332000011971014_zc_v99_1597914503928_logo_ecp_test_(1).png
https://campaign-image.eu/zohocampaigns/14332000011971014_zc_v84_1648118259693_header_(2).jpg

Overdracht programma Informatieveilig gedrag in de zorg aan ECP  

De afgelopen twee jaar voerde ICTU, in opdracht van de Brancheorganisaties Zorg en het ministerie van VWS, het programma Informatieveilig gedrag in de zorg uit en ontwikkelde de Wegwijzer 'Aan de slag met informatieveilig gedrag'. Op 1 april droeg ICTU het programma over aan ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. ECP gaat zich vooral richten op het verspreiden, toelichten en ondersteunen van de ontwikkelde aanpak voor informatieveilig gedrag. Dit doen we in opdracht van het ministerie van VWS. De brancheorganisaties ActiZ, de Nederlandse ggz, NFU, NVZ en VGN blijven bij het programma betrokken. Lees verder op onze website.

Afbeelding Deelnemersspecial Duurzaamheid

Senioren en online Veiligheid

In de maand april besteedt veiliginternetten.nl samen met de ouderenbonden en het ministerie van Justitie en Veiligheid extra aandacht aan de online veiligheid van ouderen. Samen met ANBO, KBO-PCOB, Seniorweb en het ministerie van Justitie en Veiligheid geven we voorlichting via digitale koffieochtenden, bijeenkomsten voor leden, nieuwsbrieven en social media. Esther Mieremet – projectleider van Veilig internetten geeft tijdens verschillende bijeenkomsten van de ouderenbonden een presentatie over digitale veiligheid. Kijk op veiliginternetten voor meer informatie. 

AI binnen de overheid? Let op de randvoorwaarden. 

Met een reeks artikelen geeft de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) een realistisch perspectief op de toepassing van Artificiële Intelligentie (AI) binnen de overheid. Deze keer 'AI bij Rijkswaterstaat': de eerste stap voor het gebruik van AI is zorgen dat de randvoorwaarden kloppen. Wat zijn de verschillende uitdagingen en ontdekkingen bij het aanbesteden van AI voor Rijkswaterstaat? Binnen het programma Datagedreven assetmanagement test Rijkswaterstaat de mogelijkheden om, mede met behulp van AI, objecten te monitoren en analyseren. Lees het hele artikel op de website van NL AIC.  

Aankomende events   

Afbeelding Jaarfestival

ECP Deelnemersspecial – Metaverse. Het platform van de toekomst?

Op donderdag 14 april, van 14:30 tot 18:00 uur, organiseert ECP de Deelnemersspecial ‘Metaverse. Het platform van de toekomst?’ in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Tijdens dit fysieke event gaan we in op de ontwikkelingen en concepten achter Metaverse en daarmee de toekomst van het internet. Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn onder andere Omar Niamut (TNO), Edo Haveman (Meta) en Queeny Rajkowski (VVD). Het programma wordt afgesloten met een paneldiscussie waarna een live borrel gelegenheid geeft om te netwerken en na te praten. Aanmelden kan via onze website.
Afbeelding Deelnemersspecial Duurzaamheid

Partnerbijeenkomst Alert Online

Op dinsdag 19 april, vanaf 15:00 uur, organiseert Alert Online de eerste (fysieke) partnerbijeenkomst van het jaar bij Bleyenberg in Den Haag. We gaan met elkaar in gesprek over wat voor u belangrijk is en wat er bij u speelt rondom cyberbewustzijn en cybersecure gedrag. Waar kunnen wij mee helpen en hoe kunnen we ons zo optimaal mogelijk voorbereiden op de cybersecuritymaand in oktober? Meer informatie en aanmelden kan via onze website.

/campaigns/ecp/sitesapi/files/images/20079484844/ECP_Deelnemersspecial___Digitalisering_en_Duurzaamheid_kopiëren.jpg  

ECP Deelnemersspecial – Digitalisering & Duurzaamheid.
Sessie 1: Een drieluik van kansen, uitdagingen en richting geven 

Op donderdag 21 april, van 14:30 tot 15:30 uur organiseert ECP de online deelnemersspecial: Digitalisering & Duurzaamheid: Sessie 1. Nederland heeft de wens om het klimaat voor de toekomstige generaties goed in te richten, waarbij digitalisering tegenwoordig een belangrijke rol speelt. ECP gaat met een drieluik dit onderwerp verkennen. Hoe verduurzamen we Nederland met de inzet van ICT? Hoe gebruiken we digitalisering als instrument voor sociale innovatie en verduurzaming? Welke rol kan ICT spelen bij het verduurzamen van onze eigen leefomgeving? Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn: Gert-Jan vanEck (COO - Huawei Nederland), Alexandra Schless (CEO - NorthC Datacenters), Harold Veldkamp (Programmadirecteur Digitalisering - Topsector Energie), Arno Laeven (Themalead Energie & Duurzaamheid - Dutch Blockchain Coalition) en Mark Bressers (Directeur - Nederlandse Emissie Autoriteit en expert digitalisering). Meer informatie en aanmelden kan via onze website. 

https://campaign-image.eu/zohocampaigns/14332000011971014_zc_v21_1646830433888_events_dba_flits.jpg

Kennissessie ethische en maatschappelijke aspecten Gaia-X 

Op donderdag 19 mei vindt in de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam de fysieke Gaia-X hub NL bijeenkomst ‘Ethische en maatschappelijke aspecten van Gaia-X’ plaats met prof. dr. José van Dijck (Universiteit Utrecht) en dr. Claire Stolwijk (TNO). Professor Van Dijck gaat nader in op de invloed van online platformen op publieke belangen; publieke waarden zoals transparantie, privacy en democratische controle staan centraal in het bouwen van een Europese online infrastructuur. Dr. Stolwijk neemt ons mee in de stand van zaken omtrent digitale soevereiniteit in Nederland en Europa en de kansen en uitdagingen die nog voor ons liggen. Heeft u binnen uw werkterrein te maken met data-uitwisseling? Dan mag u deze bijeenkomst niet missen! Meer informatie en aanmelden via onze website.

Nieuws van onze deelnemers en partners  

Succesvolle pilots om malafide domeinnamen op te sporen op basis van logoherkenning 

SIDN Labs heeft twee succesvolle pilots afgerond om malafide domeinnamen op te sporen op basis van logoherkenning. In de pilots werden met het systeem LogoMotive alle 6,2 miljoen .nl-domeinnamen geautomatiseerd gescand op het gebruik van het Rijksoverheid-logo en het Thuiswinkel Waarborg. In totaal ontdekte LogoMotive ruim 200 websites die een van de logo’s onrechtmatig gebruikten. Het resultaat van de pilots is dat LogoMotive geïntegreerd wordt in SIDN Merkbewaking en dat het heeft geleid tot een wetenschappelijke publicatie. Lees het hele bericht op de website van SIDN. 

Agenda