24-01-2023

Wij zoeken per direct een ervaren projectcoördinator voor de zorgprogramma’s van ECP voor 32 uur per week

Ben jij een kei in organiseren en heb je ervaring in of met de zorg? Ben je hands-on, gestructureerd en een echte teamspeler? Wil je een centrale rol spelen in twee succesvolle programma’s die bijdragen aan betere zorg? Dan zoeken wij jou!

Digivaardig en Informatieveilig gedrag in de zorg

De zorg digitaliseert snel: digitale dossiers en roosters, zorg op afstand, et cetera. Zorgmedewerkers krijgen dus steeds meer met digitale technologie te maken in hun werk. Dat vraagt wel wat van hen. Ze moeten voldoende digivaardig zijn om met digitale technologie te werken en veilig om kunnen gaan met digitale (patiënten)gegevens. De twee programma’s waarvoor jij gaat werken, helpen daarbij. Het programma Informatieveilig gedrag in de zorg helpt zorgorganisaties om informatieveilig gedrag bij hun medewerkers te stimuleren. Het programma Digivaardig in de zorg ondersteunt zorgorganisaties bij het digivaardiger maken van hun medewerkers. Beide programma’s organiseren bijeenkomsten en trainingen en produceren verschillende soorten materialen (leermiddelen, formats, video’s etc.). Het team van beide programma’s bestaat naast jou uit een projectleider, inhoudelijk deskundigen en communicatiedeskundigen. Een groot deel van de medewerkers werkt, net als jij, voor beide programma’s. De programma’s worden ondersteund door partijen uit het zorgveld, bijna alle brancheorganisaties, regionale partijen en het ministerie van VWS. ECP is verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de zorgprogramma’s (https://ecp.nl/).

Wat ga je doen?

Je trekt, in afstemming met de projectleider, een multidisciplinair team dat deels uit ECP-collega’s en deels uit externen bestaat. Jij zorgt ervoor dat de plannen voor beide programma’s worden ingevuld en uitgevoerd. Je coördineert de werkzaamheden van het team, zorgt samen met de projectleider voor inhoudelijke voortgang en sturing zodat ieders expertise optimaal wordt benut om de doelstellingen te bereiken. Je bent verantwoordelijk voor de (financiële) planning en verantwoording richting de financiers (het ministerie van VWS en partijen uit het zorgveld).

Je houdt samen met de projectleider contact met de strategische partners van de programma’s en legt ook nieuwe verbindingen. Vanuit jouw expertise draag je waar mogelijk bij aan nieuwe diensten. Binnen ECP zorg je voor een goede afstemming en synergie met andere programma’s bijvoorbeeld op het gebied van digitale veiligheid.

 

Over jou

 • Je hebt hbo + werk- en denkniveau en een aantal jaren ervaring in een vergelijkbare rol (ook in het aansturen van professionals).
 • Je bent gestructureerd en nauwkeurig en houdt makkelijk overzicht.
 • Je kunt strategisch meedenken, maar bent ook hands-on en pragmatisch.
 • Je kunt goed schakelen, zowel met je projectleider, de medewerkers als de verschillende partners.
 • Je neemt initiatief en weet resultaten te boeken.
 • Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Je weet anderen te betrekken en te enthousiasmeren.
 • Ervaring in of met de (digitale) zorg is een sterke pre. Kennis van of ervaring met ICT, gedragsverandering, privacy of training kan ook van pas komen.
 • Je hebt humor en draagt positief bij aan een prettige teamsfeer.
 • Je hebt een heldere uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands.

We horen ook graag van kandidaten die niet aan alle profielpunten voldoen, maar enthousiast zijn, zich willen ontwikkelen en denken dat ze goed bij de functie passen.

 

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdige baan op belangrijke maatschappelijke thema’s met ruimte voor eigen inbreng.
 • Een arbeidsovereenkomst tot aan het einde van 2023 voor 32 uur per week met uitzicht op verleng
 • Deze functie is bij ons ingeschaald in schaal 8 (€ 3.543 tot € 4.975 bruto bij een 40-urige werkweek).
 • 20 vakantiedagen en 12 roostervrije dagen (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een goede pensioenregeling waarbij de premie volledig door de werkgever wordt betaald.
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten.
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen.
 • Een geweldige werkplek, waar verbinding met collega’s, een fijne werkomgeving en maatschappelijke betrokkenheid centraal staan.
 • Leuke en gezellige borrels, spelletjesavonden en uitjes met collega’s.
 • Flexibele werktijden en hybride werken (50/50) inclusief een vergoeding voor het hybride werken. We hebben goede thuiswerkfaciliteiten, zodat je zo optimaal mogelijk kan thuiswerken.

 

Jouw toekomstige werkomgeving

Binnen ECP zijn we ambitieus en betrokken bij elkaar. Werkplezier én de schouders eronder als het nodig is. Onze collega’s zijn divers in hun talenten – iedereen is anders. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk. We werken aan diversiteit en een inclusieve cultuur, we vinden het leuk als jij een verrijking bent van onze organisatie en dat kan op allerlei manieren. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de talenten en ontwikkelbehoefte van iedere ECP’er. Lijkt het je een keer leuk om bij te dragen aan een bepaald project? Vertel je ambities en ideeën, we moedigen interne doorstroom aan. Op deze manier staat onze organisatie volop in beweging. We willen samen met jou ervoor zorgen dat je snel thuisvoelt binnen ECP. We werken nu zowel thuis als op ons kantoor in Den Haag. Daar ontmoeten en inspireren we elkaar en werken we samen aan interessante projecten. Verbinding en betrokkenheid in werk en tussen collega’s is erg belangrijk voor ons, we gaan regelmatig wat gezelligs met elkaar doen.

Geïnteresseerd?

We zijn benieuwd wie jij bent! We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten – waaruit blijkt waarom wij een goede match met elkaar zijn. Stuur het naar Juliska de Vries van HR via werken@ecp.nl Geef in je begeleidende mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is.

De vacature staat open tot 5 februari. Onze voorkeur is om in principe in week 6 al de eerste gesprekken te voeren, waarschijnlijk 7 of 8 februari.

Deze vacature staat intern en extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid heeft onze interne collega voorrang, omdat we mobiliteit graag stimuleren. We plannen op korte termijn twee gespreksronden in. Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Neem contact op met Chantal Sauter via +31 6 51817889 of via chantal.sauter@lunavia.nl

 

Meer over ECP

Wil jij samen met met ons bijdragen aan de digitale transformatie van onze samenleving? Wij- ECP’ers- verbinden overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties om samen te werken aan een veerkrachtige digitale samenleving. We doen dit als neutraal en onafhankelijk platform. We zijn verantwoordelijk voor de organisatie van meer dan 50 projecten met digitale vraagstukken op het snijvlak van sleuteltechnologieën (bv. AI, Blockchain, Quantum), digitale randvoorwaarden (ethisch dialoog, privacy en digitale weerbaarheid) en digitalisering binnen specifieke domeinen (zoals zorg, onderwijs of de energiesector). Zowel op nationaal als internationaal niveau. Wil je ontdekken wie jouw toekomstige collega’s worden en aan welke projecten we werken? Bekijk onze website.