Maartje Spoelstra

Projectadviseur

Inzicht en kennis van technologie zorgen voor veiligheid, keuzevrijheid en de mogelijkheid om kansen voor jezelf te creëren. Dat is iets waar elke jongere recht op heeft en daar zet ik me graag voor in!

Maartje Spoelstra studeerde Mediastudies en Filosofie in Leiden. Ze heeft interesse in de invloed van technologie op de samenleving, net name op het gebied van inclusie. Voor ze bij ECP terecht kwam was ze werkzaam als mediacoach in de bibliotheek Den Haag. Ze was betrokken bij projecten als Codeweek, de Week van de Mediawijsheid en Digisterker. Ze raakte hier specifiek geïnteresseerd in de sociale kloof die er kan ontstaan als gevolg van verschil in digitale opvoeding en voorlichting. Digitalisering kan grote kansen met zich meebrengen, maar om die ook daadwerkelijk te kunnen grijpen is er op grote schaal onderwijs en voorlichting nodig voor jongeren.

Momenteel is ze werkzaam als projectadviseur bij het NL Safer Internet Centre. Ze houdt zich bezig met het coördineren van publiek-private samenwerkingen met als doel alle jongeren zoveel mogelijk te laten profiteren van digitalisering.

 

Digitaal opgroeien

Voor kinderen en jongeren van nu is de digitale wereld een onlosmakelijk onderdeel van hun leven. Het is belangrijk dat zij zich veilig en verantwoord in de digitale wereld kunnen bewegen. Dat is niet vanzelfsprekend, want soms ko... + Meer over Digitaal opgroeien

Betrokken projecten