Maartje Spoelstra

Inzicht en kennis van technologie zorgen voor veiligheid, keuzevrijheid en de mogelijkheid om kansen voor jezelf te creëren. Dat zijn dingen waar elk kind en elke jongere recht op heeft en daar zet ik me graag voor in!

Maartje Spoelstra studeerde Mediastudies en Filosofie in Leiden. Ze heeft interesse in de invloed van technologie op de samenleving, met name op het gebied van inclusie. Maartje was eerder werkzaam als mediacoach in de bibliotheek Den Haag. Ze was betrokken bij projecten als Codeweek, de Week van de Mediawijsheid en Digisterker. Ze raakte hier specifiek geïnteresseerd in de sociale kloof die er kan ontstaan als gevolg van verschil in digitale opvoeding en voorlichting. Digitalisering kan grote kansen met zich meebrengen, maar om die ook daadwerkelijk te kunnen grijpen is er op grote schaal onderwijs en voorlichting nodig voor kinderen en jongeren.

Momenteel is ze werkzaam als projectadviseur bij het NL Safer Internet Centre. Ze geeft uitvoering aan de gezamenlijke agenda op het gebied van een veilige, online omgeving voor kinderen en jongeren vanuit de EU, dat vaart onder de vlag van het EU Better Internet for Kids-programma.