Jovanda Sopacua

Jovanda heeft communicatiemanagement gestudeerd en is haar carrière begonnen in de commerciële wereld waar ze onder andere gewerkt heeft als marketingmanager bij een IT-bedrijf. Daarna heeft ze de overstap gemaakt naar de brancheverenigingswereld waar ze als manager communicatie heeft gewerkt.

Over de beweegredenen om juist bij de NL AIC aan de slag te gaan zegt Jovanda het volgende: “Ik heb altijd al affiniteit met IT, digitalisering en AI gehad. Ik ben geen IT-expert, nee ik ben een communicatie expert, maar de mogelijkheden die AI biedt vind ik erg interessant. Noem het maar een beetje de nerd in mij. Ik zie echter naast de mogelijkheden ook de gevaren van AI. Dus wat is er nu mooier voor mij dan in samenwerkingsverband met de publieke en private sector mee te werken aan het op een productieve, verantwoorde manier inzetten van AI voor het welzijn en welvaart van Nederland? Ik zet daar graag mijn vakkennis, verbindende, creatieve en commerciële vaardigheden voor in om daaraan bij te dragen.”

Jovanda is werkzaam als communicatieadviseur bij NL AIC, een coalitie die mede opgezet is door ECP en zich inzet om AI-ontwikkelingen in Nederland te verstellen en de initiatieven op dit gebied met elkaar te verbinden.

Betrokken projecten