Ernst-Jan Stigter

“In een wereld die steeds meer verbonden is door technologie, wordt het nog belangrijker hoe deze technologie ten dienste kan blijven staan aan de maatschappelijke en economische doelstelling van Nederland. Nederland heeft een aantal unieke elementen die ons onderscheiden op het wereldtoneel, zoals geavanceerde internetinfrastructuur, een open economie met een internationale oriëntatie, een relatief stabiel politiek klimaat. Ik investeer veel tijd om nieuwe verbindingen te leggen tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappij om deze unieke elementen te benutten en om te zetten in toepassingen voor een nog beter Nederland in alle sectoren en voor iedereen.”

Ernst-Jan Stigter werkt sinds 1999 voor Microsoft. Hij heeft daar verschillende functies gehad, zowel in de Nederlandse organisatie als in het buitenland. Als onderdeel van het Nederlandse managementteam was hij verantwoordelijk voor de corporate markt en Marketing & Operations. In de regio Centraal & Oost Europa was Ernst-Jan General Manager voor Microsoft Griekenland en VP Sales van Marketing & Services.

Ernst-Jan is gepassioneerd over het gebruik van nieuwe technologieën die in het voordeel werken van de samenleving en de economie. Daarnaast is hij vooral geïnteresseerd in de culturele verandering die aan de basis staat van elke organisatorische transformatie. Ernst-Jan zet zich in om van Nederland het icoon van de digitale transformatie te maken, om op die manier bij te dragen aan de economische groei en de samenleving.