02-12-2021

Stagiair Communicatie & Events

Wij zoeken vanaf februari 2022 een enthousiaste mbo- of hbo-stagiair(e) communicatie & events! Goede stagevergoeding, flexibiliteit in uren en leuke collega’s. Lees snel verder!

Ben jij derdejaars hbo-student communicatie of laatstejaars student mbo-niveau 4 Communicatie (of aanverwante richting) en heb je zin in een leuke en uitdagende stage? Dan ben je bij ons aan het juiste adres: wij helpen je graag een volgende stap te maken in jouw ontwikkeling!

Dit ga je leren en doen

Je werkt mee aan allerlei activiteiten op communicatie- en eventsgebied. Dit houdt in dat je aan de slag gaat met het verzamelen en plaatsen van nieuws op onze website, het beheren van de sociale mediakanalen en het in kaart brengen van onze bezoekers op de website. Ook ondersteun je bij het maken van publicaties en het organiseren van events. Een echte meewerkstage dus, waarbij we hopen jou verder te helpen in je ontwikkeling!

Blij worden van wat je doet op een dag

Samen met jouw communicatie- en eventscollega’s, Dieuwke, Marloes, Suzanne, Ellen en Céline ga je aan de slag! ECP werkt aan allerlei projecten die allemaal hun eigen relevante nieuws hebben. Aan jou de taak om dit te verzamelen en het op onze website, socials en in de nieuwsbrief te plaatsen. Hiernaast ga je aan de slag met het organiseren van events en het maken van (online en gedrukte) publicaties.

Een kleine impressie van hoe jouw werkdag er ongeveer uit ziet:
9:00      Afspraak met de communicatieadviseurs van drie verschillende ECP-projecten. Hierbij vraag je o.a. naar wat de behoeftes zijn van de communicatieadviseurs. Wat willen zij van ons en hoe kunnen wij hen daarin faciliteren?
11:00   Uitwerken van aantekeningen die je hebt gemaakt tijdens jouw gesprekken.
12:00   Lekker lunchen!
12:30   Nadenken over een plan van aanpak om de verschillende projecten beter te kunnen ondersteunen.
14:00   Je bespreekt jouw content ideeën voor LinkedIn en Twitter met een communicatieadviseur.
15:00   Je gebruikt Hootsuite om de content die op LinkedIn en Twitter geplaatst moet worden in te plannen en voor het maken van een social media rapportage
16:00   Koffiemomentje
16:15   Je maakt een beginnetje met het zoeken van eventlocaties voor een webinar dat over 2 maanden wordt georganiseerd door ECP.
17:00   Plaatsen van artikelen op de website.
17:30   Genieten van je avond!

Hier herken jij jezelf in

  • Jij bent 3ejaars hbo-student of laatstejaars mbo-student (niveau 4) communicatie (of aanverwante richting)
  • Je bent een aanpakker, je durft te vragen en je wilt jouw frisse blik met ons delen!
  • We zoeken een stagiair die het leuk vindt om nauwkeurig te werken en die goed kan samenwerken.
  • Het is fijn als je de Microsoft Office programma’s beheerst en handig bent met het Adobe-pakket.
  • Je weet hoe je teksten en afbeeldingen op een website & socials kan plaatsen of in staat dit snel te leren.

Dit bieden wij jou

  • Wij bieden je een mooie leerplek met een stagevergoeding van € 400 per maand (op basis van 40 uur).
  • Een gezellig en dynamisch team
  • Diverse en interessante werkzaamheden
  • Goede begeleiding
  • Het aantal uur en welke dagen zijn bespreekbaar, afhankelijk van wat vanuit de opleiding is vereist.

Over ECP

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform. ECP brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kennis uit te wisselen en zo te werken aan een betrouwbare, kansrijke en veerkrachtige digitale samenleving.

Onze collega’s zijn divers in hun talenten – iedereen is anders. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk. We werken aan diversiteit en een inclusieve cultuur, we vinden het leuk als jij een verrijking bent van onze organisatie en dat kan op allerlei manieren. ECP is een platte en dynamische organisatie. We werken zowel thuis als op ons kantoor in Den Haag. Daar ontmoeten en inspireren we elkaar en werken we samen aan interessante projecten.

Hoe word jij aangenomen?

We zijn benieuwd wie jij bent! We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten- waarin je vertelt waarom jij bij ons stage wil lopen. Stuur het naar Linda van der Tang via werken@ecp.nl (filmpje mag via WeTransfer). We horen ook graag vanaf wanneer tot wanneer je beschikbaar bent en voor hoeveel uur per week.

De vacature voor de stageplek staat open tot 1 februari 2022. In deze bijzondere Corona-tijd voeren we onze gesprekken voor de stageplek online; gesprekken vinden in de week van 3 – 7 januari plaats.

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Mail, bel of app onze HR-adviseur Linda van der Tang via Linda.vandertang@ecp.nl of via 06 – 484 552 51 op maandag, donderdag of vrijdag. We kijken uit naar jouw komst!

Betrokken ECP'ers

Céline van der Kruk

Marloes van den Heuvel

Ellen Ter Beek