Sjoerd Veltman

“Jonge beroepsbeoefenaars moeten breed opgeleid worden met een gedegen kennis van Cyber Security om de veranderende vraag vanuit de arbeidsmarkt te kunnen bemensen. Bedrijven moeten hiervoor samen met het onderwijs optrekken om Nederland op de kaart te zetten.”

Sjoerd Veltman is projectleider bij het Cyber Security Centre MRA (Metropool Regio Amsterdam). Dit is een Privaat Publieke Samenwerking vanuit het ROC van Amsterdam om Bedrijven, de Overheid en Onderwijs samen te brengen met de blik gericht op de toekomst waarbij het streven is om Nederland als nummer 1 op de kaart te zetten als het gaat om Cyber Security onderwijs. Denk hierbij aan een doorlopende leerlijn vanaf het VMBO, MBO, HBO naar het WO. We bereiken dit door te investeren in Keuzevakken, keuzedelen (mbo), AD trajecten en Bachelor (HBO) opleidingen.

Jaarcongres ECP

Sjoerd vertelt in de sessie MBO beroepsonderwijs vraagt hybride aanpak! over de meters die al gemaakt zijn en de mijlpalen die zijn behaald. Daarnaast levert hij een bijdrage in de sessie Het onderwijs leert van ondernemers.Terug naar Sprekers