Olivier Rikken

“Blockchain heeft de potentie om hele bedrijfs-en industriemodellen te veranderen. Men kan letterlijk vanaf grond af aan nieuwe oplossingen ontwerpen, niet gehinderd door modellen en processen die historisch zijn gegroeid. Het kan er voor zorgen dat ieder individu weer “in control” komt van zijn of haar data waar men nu op derde partijen moet vertrouwen. Deze veranderingen brengen wel grote vragen ten aanzien van juridische elementen en toekomstige kennisbehoeften met zich mee. Bijvoorbeeld, wat is de juridische status van een smart contract en wat zijn de gevolgen van disintermediation. Met dergelijke vragen zijn we met de Smart Contract Werkgroep aan de slag gegaan”

Olivier studeerde in 2005 af als ingenieur in Technische Bestuurskunde aan de TU Delft op het onderwerp discrete simulatie modellen ter ondersteuning van continue proces verbetering. Gedurende zijn carrière heeft hij in verschillende industrieën gewerkt van de transport en logistiek tot en met de financiële sector, altijd in rollen verantwoordelijk voor bedrijfsstrategie/procesverbetering aan de ene kant en IT ontwikkeling aan de andere, leidinggevend aan zowel operatie als IT teams. Tijdens zijn executive MBA in 2009/2010 aan Nyenrode/Kellogg/Stellenbosch is hij begonnen in de bankenwereld. In deze periode is hij voor het eerst in aanraking gekomen met blockchain en zag onmiddellijk de potentie, hier begon zijn blockchain reis pas echt.

Sindsdien is het heel hard gegaan. Gedurende de laatste twee jaar werkt hij voltijd als blockchain en smart contract expert met diepgaande kennis van het Ethereum blockchain. Naast zijn werk als director bij AXVECO is hij momenteel voorzitter van de Smart Contract Werkgroep van de Dutch Blockchain Coalition, staat hij als keynote speaker op podia wereldwijd, werkt hij als ondernemer aan een nieuw, op Ethereum gebaseerd verzekeringsconcept, zit hij in de Advisory Board van de Ethereum scale-up SwarmCity en op de achtergrond begeleidt hij meerdere blockchain startups.Betrokken sessiesTerug naar Sprekers