Norbert Schmidt

“De patient kan alleen de regie terugkrijgen over zijn of haar gegevens als de informatie echt decentraal beschikbaar is en niet in handen van een zorginstantie.”

Norbert Schmidt, eigenaar van DDQ is verzot op nieuwe technologie en zet deze samen met partners uit wetenschap en gezondheidszorg in om meerwaarde te kunnen bieden aan de maatschappij. Zo haalde hij de internationale pers met een app voor het meten van lucht- en lichtkwaliteit voor en door burgers en zet hij zich nu in voor een veilig, decentraal ziekenhuislaboratoriumnetwerk op basis van blockchain.

Jaarcongres ECP

Op het jaarcongres spreekt Nobert Schmidt in de sessie over Labchain.

Labchain bestaat uit een netwerk van kleine kastjes die een blockchain software draaien. In eerste instantie gaat labchain bloedwaarden heen en weer sturen. Een proces dat nu nog grotendeels per papieren post gaat. Blockchaintechnologie zorgt voor een schaalbare, traceerbare, veilige en decentrale manier van communiceren. Labchain is een initiatief van Norbert Schmidt (ddq.nl) en Steven Meex (Clinisch chemicus van het Lab MUMC). Het hogere doel van het project is het bieden van een platform dat in de toekomst een basis gaat bieden voor het veiliger communiceren van elektronische patiƫntgegevens.Betrokken sessiesTerug naar Sprekers