Mona Keijzer

“Digitalisering verandert onze samenleving en onze economie. We moeten ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen – jong en oud, scholier en senior, industrie en startup. En juist ook het MKB, dat zo belangrijk is voor onze economie, voor de arbeidsmarkt én voor de levendigheid in onze winkelstraten.”

Mr.drs. M.C.G. (Mona) Keijzer is op 26 oktober 2017 benoemd tot staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat in het kabinet-Rutte III. Mona Keijzer heeft extra aandacht voor het midden- en kleinbedrijf: het fundament van Nederland met werk voor vier miljoen mensen.

Mona Keijzer begint haar loopbaan in januari 1991 als juridisch beleidsmedewerker bij de gemeente Waterland. Van 1993 tot 1994 is zij managementtrainee bij de Rijksuniversiteit Leiden. Daarna bekleed zij juridische functies bij de Inspectie Milieuhygiëne Gelderland en de gemeente Almere.

In 1998 wordt Mona Keijzer wethouder en locoburgemeester van de gemeente Waterland. In 2006 treedt zij in dienst bij Abma Schreurs Advocaten en Notarissen (Purmerend) als advocaat en gecertificeerd mediator. In 2007 wordt zij wethouder van Purmerend.

In 2012 wordt Mona Keijzer Tweede Kamerlid voor het CDA, met de portefeuille langdurige zorg (ouderen en gehandicapten), later als woordvoerder ziekenhuiszorg, asiel- en migratie- en integratiebeleid.Betrokken sessies


Terug naar Sprekers