Gerald Schaapman

“Het bestrijden van abuse en kwetsbaarheden in de netwerken van hosting/cloud-providers lijkt vechten tegen de bierkaai. Het Abuse 2.0 project geeft deze providers echter concrete handvatten en hulpmiddelen om een stevige deuk te slaan in dit probleem.

Gerald Schaapman is projectmanager bij NBIP (nationale organisatie Internet dienstverleners) www.nbip.nl. NBIP is een initiatief van Nederlandse Internet Providers Gemeenschap en is een not-for-profit organisatie. NBIP biedt high-tech Cyber Security diensten waaronder de NaWas – het enige nationale Nederlandse DDoS scrubbing center. NBIP ook fungeert als de partner voor publieke en enterprise kennisuitwisseling, en is de operator en ontwikkelaar van het portal voor het abuse 2.0-project. Gerald heeft een ondernemersachtergrond en heeft veel ervaring in software-development, Networking, Cloud en Cyber Security.

Gerald werkt sinds 1988 in de ICT industrie. Hij heeft ruime ervaring in het zowel realiseren en ontwerpen van software, als projectmanagement. Daarnaast is hij werkzaam voor de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) en heeft ervaring met netwerkdiensten, zoals het afhandelen van vorderingen en het beschermen tegen DDoS aanvallen (NaWas).  

De NBIP richt zich op het operationeel maken van gemeenschappelijke diensten voor Internet Service Providers in Nederland. Van daaruit heeft Gerald gezorgd voor het operationeel maken van het Abuseplatform binnen het Abuse 2.0 project.  

Jaarcongres ECP

Gerald levert een bijdrage in de sessie Abuse 2.0.Betrokken sessies


Terug naar Sprekers