Roos Kist

Projectmanager

Roos Kist studeerde Fiscaal Recht aan de Universiteit Leiden en is voor ECP actief als projectmanager binnen het ICT randvoorwaarden project met daarin de onderwerpen data delen, standaardisatie en cyber security. Daarnaast is ze actief als relatiebeheerder voor ECP.

Roos is vooral actief binnen het thema Smart Industry, waar ze zich bezighoudt met randvoorwaarden rondom de inzet van nieuwe technologieën als big data processing, het Internet of Things, nieuwe adaptieve robots, 3D printing en sensortechnologie. Deze ontwikkelingen bieden volgens kansen om producten op maat te maken tegen lagere kosten met een hogere kwaliteit – en zodoende om in Nederland concurrerend te kunnen blijven produceren.

Visie
“Randvoorwaarden op het gebied van ICT, maar ook op juridisch gebied, zijn noodzakelijk voor Smart Industry, want de kern van Smart Industry is de verbinding tussen machines en bedrijven in de keten via ICT, met name via internet. Essentieel daarbij is het organiseren van bedrijven in ketens, het uitwisselen van data, cybersecurity en de kwaliteit van de ICT-infrastructuur.”

Projecten
Smart Industry – ICT randvoorwaarden /data delen / standaardisatie / cyber security

Thema’s
Digitale veiligheid & vertrouwenTerug naar over ecp