Vizier op Gen Z: Hoe denken zij over online veiligheid, vrijheid en verbinding?

Sinds de komst van MSN zijn jongeren nauw verbonden met digitale platforms… Na MSN volgden al snel Hyves, Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en TikTok. Meer dan ooit hebben we in de afgelopen 25 jaar met elkaar gepraat, gepingd, geappt en gesnapt. Maar tegelijkertijd zijn zeker ook de LP’s en polaroidfoto’s terug van weggeweest en gaan we massaal op ‘digitale detox’. Volgt u het nog?

Jongeren spenderen gemiddeld 3 uur per dag op sociale media en andere digitale platforms. Oftewel; het zijn echte ervaringsdeskundigen. In drie debatrondes gaan jongeren met elkaar in gesprek over onderwerpen als vrijheid, veiligheid & verbinding. Experts, werkende bij diverse platforms, verzorgen en introduceren de stellingen voor het debat. De zaal stuurt vragen in en beslist mee over welke jongeren er met de buit vandoor gaan. De beste argumenten worden vervolgens gebundeld en gepubliceerd om de visie van jongeren in het gesprek over digitalisering te kunnen blijven betrekken.

Deze sessie is ook het startschot van het project ‘Vizier op Gen Z’ van Jong ECP. In deze projectgroep werken jongeren met de leeftijd van 18 tot 30 jaar aan de ontwikkeling van de Argumentenkaart ‘De online leefwereld van Gen-Z’. Met behulp van deze argumentenkaart krijgen politici, beleidsmedewerkers en sociale platforms de mogelijkheid om de standpunten van jongeren te laten meewegen in besluitvormingsprocessen.

De sessie wordt georganiseerd door Jong ECP.