Ben jij digitaal in balans?

Netwerk Mediawijsheid, het Trimbos-instituut en Iris Visser gaan met u in gesprek over uw digitale balans. Wat is het en hoe zorgt u dat u gezond omgaat met digitale media?

Er is veel behoefte aan grip op een gezond digitaal leven en gezond omgaan met schermtijd. Daarom heeft Netwerk Mediawijsheid samen met het Trimbos-instituut het Digitale Balans model ontwikkeld. Bewust omgaan met digitale media en zoeken naar de juiste balans is essentieel. Het Digitale Balans model kan hierbij helpen. Een spiegel waarmee u als individu naar uw digitale mediagebruik kijkt om te zien of u sociaal, lichamelijk en mentaal in balans bent. Digitale balans gaat over het zó indelen van uw tijd, dat u zich er goed en gezond bij voelt. Wat de juiste balans is, is voor iedereen anders, men kan het beste zelf bepalen wat goed voor hen is. 

Vincent van der Rijst (Trimbos-instituut) neemt u mee in een introductie over het Digitale Balans model, met theorie en uitleg. Aansluitend gaan we actief aan de slag met uw eigen digitale balans onder leiding van Iris Visser. We bespreken met elkaar het belang van het gesprek over digitale balans in uw eigen werk en organisatie. Ook behandelen we bekende interventies uit de praktijk die voor een betere digitale balans kunnen zorgen.  

Bent u klaar om uw eigen digitale balans onder de loep te nemen? Dan zien we u graag op 16 november!

Deze sessie wordt georganiseerd door Netwerk Mediawijsheid en het Trimbos Instituut.