Alle medewerkers digivaardig! Dat wil jij toch ook? De zorgsector als praktijkvoorbeeld

  • Wanneer ben je digivaardig? Wat verstaan we daaronder?
  • Zijn jouw medewerkers en/of collega’s voldoende digivaardig?  
  • Zitten ze met zelfvertrouwen en plezier achter de computer? 
  • Werken medewerkers gemakkelijk en efficiënt met digitale toepassingen

Deze vragen en meer zijn zeer relevant om te stellen, zodat jouw organisatie óók mee kan bewegen in de ontwikkelingen rond digitalisering. 

Aandacht voor ontwikkeling van digitale vaardigheden

Uit (grootschalig) onderzoek in de zorg (2017, 2020, 2021 en 2022) blijkt dat zeker niet alle medewerkers voldoende digitale vaardigheden hebben ontwikkeld om het werk goed te doen. Bovendien zien we dat mensen vaak ‘niet weten wat ze niet weten’. Ze hebben blinde vlekken! Daarom is er voor iedereen winst te behalen in ontwikkeling van digitale vaardigheden. 

Binnen de zorg is een goede aanpak ontwikkeld (2019) en werkt een brede coalitie van samenwerkingspartners aan het programma Digivaardig in de zorg. ECP is verantwoordelijk voor de coördinatie van het werk van de coalitie en beheert de website www.digivaardigindezorg.nl. De aanpak is landelijk uitgerold.  

Vertrouwen in digitalisering

Het doel van het programma Digivaardig in de zorg: meer werkplezier en meer effectiviteit in werken, meer vertrouwen in digitalisering vanuit goed werkgeverschap én duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Bewezen effectief, de aanpak werkt!

Daar vertellen we je graag meer over tijdens deze interactieve en enthousiasmerende sessie. Aan de hand van ruim 5 jaar praktijkervaring en meerdere onderzoeken delen we concrete tips en handvatten van Digivaardig in de zorg die je direct de volgende dag al kan gebruiken. 

Suzanne Verheijden is Programmamanager Digitale Vaardigheden bij ECP, Strategisch Innovatie-adviseur en spreker. 

Deze sessie wordt georganiseerd door Coalitie Digivaardig in de Zorg.