Plenaire opening

Dit jaar bestaat ECP 25 jaar! Een kwart eeuw waar ontzettend veel digitale ontwikkelingen hebben plaatsgevonden, een ware digitale revolutie. Tijdens de plenaire opening van het ECP Jaarfestival kijken we niet alleen terug naar die ontwikkelingen, maar ook naar de rol van ECP in de digitale samenleving.

We maken deze dag een reis door de afgelopen 25 jaar, waarbij ontmoeting, netwerken, het opdoen van kennis en inspiratie centraal staan. Dagvoorzitters en tevens trendwatchers Richard en Lieke Lamb nemen u mee langs alle highlights op het gebied van digitalisering de afgelopen 25 jaar en blikken vooruit naar de toekomst.

Dit alles wordt gepresenteerd aan de hand van een spectaculaire tijdlijn waarin we de digitale ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar met u delen, in vier verschillende stromingen. Tineke Netelenbos en Arie van Bellen trappen af met een stukje ECP-historie, waarna er een gesprek hierover plaatsvindt tussen oud ECP-voorzitters Frank Heemskerk, Roger van Boxtel en Jong ECP’ers. Ook Eppo van Nispen tot Sevenaer geeft een prikkelende keynote.

Daarnaast zal de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering (NCDD) tijdens de plenaire opening het paper ‘op weg naar een emissieloze online thuiswerkplek’ overhandigen en haar visie paper delen hoe noodzakelijke stappen te zetten naar 2030. Digitalisering en duurzaamheid zijn misschien wel de meest impactvolle onderwerpen van dit moment. Een ambitie zoals streven naar de emissieloze online thuiswerkplek creëert o.a. meer handelingsperspectieven voor werknemers en legt meer verantwoordelijkheid bij werkgevers.

Hierna volgt een afwisselend programma met diverse netwerkmomenten, 18 inspirerende sessies, diverse learning tables en demo’s verzorgd door onze partners.