Over het Jaarcongres ECP

Op 14 november 2019 vindt de 22e editie van het Jaarcongres ECP plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Tijdens het Jaarcongres ECP gaan we met elkaar, publiek én privaat, verder in gesprek over Het verhaal van digitaal dat ECP | Platform voor de InformatieSamenleving vorig jaar presenteerde tijdens het Jaarcongres ECP.

Het congres heeft inmiddels een stevig positie opgebouwd en haar sporen verdiend als netwerkevent voor iedereen die kennis wil opdoen en wil delen, geïnspireerd wil en verrast wil worden over wat er in digitaliserend Nederland gebeurt in relatie tot grote maatschappelijke uitdagingen en technologische innovaties. Bovenal is het Jaarcongres ECP uitgegroeid tot dé plek waar professionals uit overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten en ook ruimte is voor kunst en verbeeldingskracht.

Thema
De samenleving verandert voortdurend, niet in de laatste plaats door technologische ontwikkeling. Die technologische veranderingen gaan veel verder dan de techniek zelf; ze hebben een brede maatschappelijke impact. Het proces waarin technologie en samenleving elkaar veranderen is iets waar we nu middenin staan. En al zullen huidige ontwikkelingen nog sneller gaan door 5G, is vooral het moment om te kijken in hoeverre we de impact van autonome systemen als Artifical Intelligence van invloed laten zijn op de autonomie van ons mens-zijn. Het borgen van persoonlijke en publieke waarden in de digitale samenleving is waar we (in Nederland) met verschillende sectoren, bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en burgers samen voor kiezen en aan werken in verschillende domeinen.

Het thema van dit jaar is: De Toekomst van de Informatiesamenleving.

Congrespartners
Het Jaarcongres ECP wordt georganiseerd met verschillende partners die zich inzetten voor een kansrijke en betrouwbare digitale samenleving. SIDN, Forum Standaardisatie, TNO, Commit2Data, Dutch Blockchain Coalition, NL IGF, Veiliginternetten.nl en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Meld u aan via onze website: www.ecp.nl/jaarcongres en tot 14 november!

 

Terug naar