NETWERKPLEIN

Tijdens het Jaarcongres ECP is er uitgebreid de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken. In het hart van de Fokker Terminal kunt u de hele dag terecht voor hapjes, drankjes – en de nieuwste innovaties. Ook dit jaar staat het netwerkplein weer vol inspirerende demo’s en de nieuwste ICT-toepassingen. Lees hieronder welke demo’s op het netwerkplein aanwezig zijn.

BETER EN VEILIGER VERBONDEN OVERHEID

Het Forum Standaardisatie zorgt voor een beter en veiliger verbonden overheid door het belang van open ICT-standaarden duidelijk te maken en het gebruik van open standaarden te verhogen. Het Forum draagt op het Jaarcongres ECP bij aan twee sessies en is te vinden op de netwerkvloer.

De overheid is beter verbonden met open standaarden. Forum Standaardisatie stimuleert interoperabiliteit, want dat versterkt de overheid in het bedienen van de samenleving. Dat doet het Forum door aangereikte open standaarden te toetsen, de overheid te ondersteunen met vakkennis en betrokken partijen te verbinden. Zo is er jaarlijks de monitor en metingen op het gebied van internetveiligheid. Maar ook inhoudelijke workshops en lezingen.

IS JOUW E-MAIL WEL GOED BEVEILIGD?!

Zonder de juiste beveiligingsmaatregelen, kunnen jouw e-mails zomaar door derden worden afgeluisterd. Bovendien kunnen fraudeurs jouw e-mailadres als afzendadres misbruiken voor bijvoorbeeld phishing of CEO-fraude. Bij de stand Internet.nl op de netwerkvloer zie je direct of jouw website veilig is. Hier leer je hoe je met Internet.nl dat kan testen en of de e-mailbeveiligingstandaarden aan staan. 

LIVE TRANSCRIPTIE VOOR DOVEN EN SLECHTHORENDEN

AmberScript ontwikkelt automatische spraakherkenning met hoogste accuratesse. Deze technologie heeft de potentie om mensen met een auditieve beperking te helpen door makkelijker aan dagelijkse gesprekken deel te kunnen nemen.

Ook voor organisaties biedt spraakherkenning de potentie om makkelijker ondertiteling te creëren en zo doven en slechthorenden makkelijker en beter in het alledaagse werkleven te integreren. Hiervoor ontwikkelt AmberScript een smartphone-applicatie dat het mogelijk zal maken gesprekken in real-time en met hoge accuratesse te transcriberen.

WELCOME APP

Welcome App is een centraal/digitaal platform om nieuwkomers te verbinden met locals en lokale organisaties en om hen antwoorden te geven op alledaagse vraagstukken. Dit alles met als doel om zoveel mogelijk nieuwkomers zo snel mogelijk thuis te laten voelen in hun nieuwe land. Met de Welcome App is het een piece of cake. Maak kennis met de mensen van de Welcome App op het netwerkplein en doe mee!

Vacature 2030

Future Lab – Reframing de Informatiehuishouding van het Rijk in 2030

Het project Future Lab, onderdeel van het Rijksprogramma Duurzame Digitale Informatiehuishouding (RDDI), heeft Reframing Studio gevraagd een toekomstonderzoek uit te voeren naar maatschappelijke, technologische en organisatorische ontwikkelingen en hun betekenis voor de informatiehuishouding van het Rijk.

We lichten graag persoonlijk toe hoe we deze toekomstige context rondom informatiehuishouding in kaart hebben gebracht, op welke wijze we hebben verkend hoe het Rijk op het veranderende landschap kan anticiperen, welke waarden daarbij extra aandacht verdienen en wat dit in de toekomst voor medewerkers en werkprocessen betekent. Dit hebben we geïllustreerd met toekomstconcepten voor nieuwe tools die de gewenste omgang met informatie in 2030 belichamen.

Dutch Blockchain Coalition

Wie zoekt op de term blockchain kan uit meer dan 200 miljoen hits kiezen. Voor iemand die op een toegankelijke manier wil begrijpen hoe blockchain is ontstaan, hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn, is het bijna onmogelijk om snel tot de kern te komen.
Maar hier komt verandering in. Hoe? Breng een bezoekje aan de DBC-stand tussen 17.00 uur en 19.00 uur en jij bent klaar voor de toekomst!

DBC foto netwerkvloer

CHEF VERSUS WATSON

Het Eatelier heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke impact die kunstmatige intelligenties zoals IBM’s Watson kunnen hebben op de culinaire wereld, vooral in relatie tot gepersonaliseerde en preventieve gezondheidszorg. Door de combinatie van food pairing-technologie en wetenschappelijke vooruitgang met betrekking tot de fysieke en mentale voordelen van specifieke ingrediënten, hebben we een analoog algoritme ontwikkeld dat de onderliggende verbanden tussen ingrediënten blootlegt. In onze toekomstvisie heeft voedsel de potentie om medicijn te worden: voedsel dat kan worden ontworpen met voedingsstoffen, ingrediënten en kooktechnieken die gezondheidsdoelen en voedingsbehoeften kunnen ondersteunen. Elk gerecht kan worden aangepast en gepersonaliseerd op basis van de persoonlijke gezondheidsdoelen en smaakvoorkeuren van het individu.

Cyber Security Escape Room

Kom de Cyber Security Escape Room spelen op de netwerkvloer. De leukste security awareness training, gemaakt door hackers en ervaren escape room bouwers. De Cyber Security Escape Room is een pop-up escape room waarin spelers op een leuke en nieuwe manier in aanraking komen met verschillende leermomenten op het gebied van cyber security. Het doel van de escape room is niet om te ontsnappen, maar de spelers kruipen dit keer in de huid van een hacker en ervaren hoe het is om iemand te hacken door meerdere beveiligingsfouten zelf uit te buiten. Daarbij komen de spelers in aanraking met verschillende leermomenten op beveiligingsgebied, zowel positief als negatief. Al een ervaren security specialist? Kom dan de beste tijd neerzetten!

Escape room