Netwerkplein

Tijdens het jaarcongres is er uitgebreid de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken. In het hart van de Fokker Terminal kunt u de hele dag terecht voor hapjes, drankjes – en de nieuwste innovaties. Ook dit jaar staat het netwerkplein weer vol inspirerende demo’s en de nieuwste ICT-toepassingen. Lees hieronder welke demo’s op het netwerkplein aanwezig zijn.

Partnering Trust

Organisaties en bedrijven hebben te maken met steeds complexer online keten en partnernetwerken. De buitenwereld waaronder de afnemers en de consumenten kunnen zich hier in beperkte mate iets van voorstellen. Partnering Trust heeft ten doel om hier verandering in te brengen en tot een uniformering van eisen aan (online) ICT diensten te komen, zodat aanbieders de veiligheid en betrouwbaarheid van hun aanbod helder kunnen specificeren en op uniforme wijze bewijs kunnen leveren van de kwaliteit van diensten (audits en certificering). In de sub sessie van Partnering Trust worden inspirerende casussen gedeeld, waaronder u daarna de mogelijkheid hebt om na de sessie hierover verder in gesprek te gaan bij de stand.

Lees meer

Dutch Innovation Park

Dutch Innovation Park is dé hotspot in Nederland voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, smart mobility, big data en e-health & care. Dutch Innovation Park in Zoetermeer verbindt IT-onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven. Hier delen IT-professionals, hbo ICT-studenten en startups kennis en werken samen aan toegepaste IT oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

De smaakmakers van het park, Dutch Innovation Factory, Big Data Innovatiehub en Dutch Tech Campus presenteren zich met demo’s en voorbeelden van samenwerkingen op het park. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen!

Privacy en Beveiliging bij Google

Bij de stand van Google worden instellingen en tools getoond waarmee u zelf uw gegevens kunt beveiligen, privacy kan beschermen en kunt aangeven hoe uw informatie mag worden gebruikt om Google-services beter te laten werken. Dit wordt gedaan aan de hand van de eenvoudige privacy- en beveiligingschecks. Komt langs bij de safety stand van Google en test uw beveiliging!

Lees meer

Linked Bier - Platform Linked Data Nederland

Op het congres kunt u genieten van een heerlijk Linked Biertje van Platform Linked Data. Linked Bier is een voorbeeld van een concrete Linked Data toepassing waarbij een Linked Bier dataset gekoppeld is aan de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en Kamer van Koophandel (KvK). Daarnaast is de dataset gelinkt aan informele data zoals reviews. Het zorgt ervoor dat wij eindelijk met één query de relatie kunnen leggen tussen bouwjaar, rechtsvorm, gemiddelde beoordeling en wat je daar dan het beste bij kunt eten. Proost!

Op gismagazine.nl staat een mooi coluum geplaatst over Linked Bier. Lees hier meer.

Lees meer

Otly

Otly is de eerste bankervaring voor kinderen en biedt ouders de mogelijkheid het zakgeld van hun kinderen makkelijk en digitaal te kunnen regelen. Aan de hand van video- en live demonstraties van de Otly app zal worden laten zien hoe het mogelijk is om de volgende generatie te leren omgaan met geld. Door zelf je geld te regelen, spaarpotten te maken en doelen te stellen draagt bij aan financiële ontwikkeling van jongeren en laat ze leren dat dat getal op hun scherm ook echt waarde heeft.

Otly is gratis voor ouders en kinderen te verkrijgen op iOS en Android.

Mijn IC

Mijn IC – driemaal daags een begrijpelijke update over de toestand van een IC-patiënt

De toestand van een kritisch zieke patiënt op de Intensive Care (IC) kan snel veranderen. Bij naasten is er grote behoefte aan een regelmatige update. Mijn IC wordt een applicatie die een verslag automatisch vertaalt in lekentaal. De automatische vertaling van medisch jargon vanuit een EPD-systeem is een innovatieve doorbraak in het betrekken van naasten en patiënten bij het ziekteproces. In de demonstratie laten wij zien hoe dit gaat werken bij het AMC in Amsterdam.

Dutch Blockchain Coalition + Techruption

De Dutch Blockchain Coalition bemant samen met Techruption een stand op het netwerkplein. De Coalition is een samenwerkingsverband van een twintigtal partners uit de financiële dienstverlening, verzekeringen, logistiek, energie, veiligheid, ministeries, kenniswereld en toezichtspartijen als de Nederlandsche Bank (DNB) en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). De coalitie test de mogelijkheden van blockchain technologie, onderzoekt wet- en regelgeving en ontwikkelt een Human Capital Agenda.

Techruption is het eerste fieldlab van Nederland dat volledig is ingericht op de ontwikkeling van blockchain, kunstmatige intelligentie en toepassingen om gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Lees hier meer.

Nieuws

Run Live Truck

Demonstratie van 20-22 use cases die met de Run Live Truck bij klanten zijn gerealiseerd met het HANA Cloud Platform. Dit varieert van IoT, Machine Learning en mobile use cases op basis van een idee voor toevoegende waarde van de klant. Dit idee is uitgewerkt in een prototype dat in 5 dagen met 5 ontwikkelaars is gerealiseerd vanuit een truck die bij de klant op de parkeerplaats staat.

De demonstratie zal de werkwijze en technologie die hiervoor gebruikt zijn toelichten.

Nieuws

360° selfie

Digital Playground werkt aan digitale geletterdheid van jongeren via creatieve mediaworkshops voor het voortgezet onderwijs. In hun workshops maken zij mediatools toegankelijk voor een jong publiek. Door zelf media te maken leert u over de wereld om u heen. Mediawijsheid en creativiteit gaan hand in hand. My 360° selfie is een spin off van het succesvolle project DIY Virtyal Reality. Maak een 360° selfie met geluid en geef uw mening over een van de stellingen in onze stand.

Nieuws