01-10-2019

HackShield: Future Cyber Heroes


Ter gelegenheid van de Cybersecurity Maand start het Safer Internet Centre, onderdeel van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, half oktober in samenwerking met HackShield een gamecompetitie om kinderen te leren online criminaliteit te herkennen en te voorkomen. 

Het leven van kinderen speelt zich, zoals we weten, voor een groot deel online af. Toch zijn ze zich nauwelijks bewust van de online gevaren. Ze delen dagelijks persoonlijke gegevens, maar zijn nauwelijks voorbereid om hier op een verantwoordelijke manier mee om te gaan. Eigenlijk slapen ze met hun digitale ramen en deuren wijd open. Er zijn wereldwijd weinig games die kinderen leren om zich te wapenen tegen cybercrime: HackShield Future Cyber Heroes brengt hier verandering in.

Jaarcongres ECP

Midden oktober ontvangen de initiatiefnemers en participerende organisaties in het Safer Internet Centre namens ECP een uitnodiging om hun kinderen deel te laten nemen aan het spel. Deelnemers krijgen een inlogcode toegestuurd, zo lang de voorraad strekt. Op ons jaarcongres op 14 november is de officiële lancering van de competitie en zal HackShield nieuwe features van de game presenteren.

Digitaal opgroeien

Voor kinderen en jongeren van nu is de digitale wereld een onlosmakelijk onderdeel van hun leven. Het is belangrijk dat zij zich veilig en verantwoord in de digitale wereld kunnen bewegen. Dat is niet vanzelfsprekend, want soms ko... + Meer over Digitaal opgroeien