25-11-2021

Gezocht: freelance hands-on didacticus op het gebied van AI en de creatieve industrie!

Wij zoeken een energieke en gedreven onderwijsdeskundige die de online awareness training over Artificial Intelligence voor de Creatieve Industrie ontwikkelt.

De opdracht is voor 8-12 uur per week, start januari 2022 en duurt ca. 5 maanden.
De cursus willen we in het tweede kwartaal van 2022 lanceren in samenwerking met alle betrokken partners.

De achtergrond

Anders dan velen denken, verwachten experts niet dat door de invoering van Artificial Intelligence (AI) veel banen verdwijnen. AI neemt geen banen over, maar vervangt taken en kan werk ook juist plezieriger en efficiënter maken. Bovendien wordt AI gezien als mogelijke oplossing voor tekorten aan arbeidscapaciteit in diverse sectoren.

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) wil zoveel mogelijk mensen in verschillende lagen in de arbeidsmarkt enthousiasmeren over de mogelijkheden van AI-toepassingen in hun sector. Hiervoor ontwikkelen we een online AI-training met als doel ‘awareness’ voor AI te creëren.

In mei van dit jaar hebben we de online Nationale AI Zorg cursus gelanceerd, in november is de cursus voor de sector Agri & Food gelanceerd en begin 2022 willen we de cursus voor de Energiesector gereed hebben. De cursussen voor de sectors Logistiek/Maritiem, Creatieve Industrie en het Onderwijs volgen later in 2022.

Wat ga je doen?

Samen met de NL AIC werkgroep Cultuur en Media, de stuurgroep, de klankbordgroep en de ontwikkelpartner Stichting Lowercase, ga je de online awarness training over Artificial Intelligence voor de Creatieve Industrie ontwikkelen.

De Creatieve Industrie sector bestaat uit ondernemers en creatieve professionals. Deze zijn onder te verdelen in de creatieve zakelijke dienstverlening – denk aan productontwerpers, architecten, modeontwerpers, digital designers – en Media en entertainment – denk aan uitgevers, game-ontwikkelaars, cultureel erfgoed, dj’s.

Je werkt nauw samen met de projectcoördinator van de bouwsteen Human Capital voor de totstandkoming van deze cursus. Je haalt specialistische kennis op bij stakeholders en maakt op basis daarvan het didactisch format en een opzet voor passende use-cases. Je houdt de betrokkenen op de hoogte en betrekt ze regelmatig bij de ontwikkeling tijdens een aantal (online) voortgangsgesprekken. Vervolgens bereid je de video-opnames voor en stemt deze af op de leerdoelen. Elk use case bestaat uit:

 • een professional die vertelt over het werken met deze technologie;
 • een ontwikkelaar die vertelt over de desbetreffende technologie;
 • een expert die desbetreffende key concepts op een algemene manier uitlegt.

Over jou

 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van moderne blended en online leerprogramma’s met aantoonbaar resultaat.
 • Je kunt specialistische AI-kennis vertalen naar een concrete aanpak met duidelijke leerdoelen, leerlijnen en leerinterventies op basisniveau (Taxonomie van Bloom niveau 1 & 2).
 • Je hebt affiniteit met de creatieve sector, het hebben een eigen netwerk rondom AI en deze sector is een pré.
 • Je werkt gestructureerd en zelfstandig.
 • Je durft de leiding te nemen.
 • Je hebt een hbo- of universitair werk- en denkniveau in learning & development.

Wat bieden wij jou?

 • Een tijdelijke opdracht voor gemiddeld 8-12 uur per week. Start januari 2022 en het betreft een opdracht van ca. 5 maanden met een maximale tijdsinzet van 200 uur.
 • Marktconform tarief.
 • Je hebt veel vrijheid om de functie/opdracht in te vullen op jouw manier.

Over ECP

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform. ECP brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kennis uit te wisselen en zo te werken aan een betrouwbare, kansrijke en veerkrachtige digitale samenleving. Diverse projecten, onderzoeken en debatten verbinden partijen en zetten de maatschappelijke betekenis van ICT op de agenda van politiek, overheid en bedrijfsleven. Vanuit deze rol ondersteunt ECP diverse programma’s en coalities zoals de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC).

De NL AIC is een publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties zich inzetten om Artificial Intelligence (AI)-ontwikkelingen in Nederland te versnellen en AI-initiatieven in Nederland met elkaar te verbinden.

Jouw toekomstige werkomgeving

Je komt te werken in een platte en dynamische organisatie waarin veel vrijheid is en we een fijne werkcultuur hebben. We zijn ambitieus en betrokken met elkaar. Werkplezier én de schouders eronder als het nodig is. Onze collega’s zijn divers in hun talenten – iedereen is anders. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk. We werken aan diversiteit en een inclusieve cultuur, we vinden het leuk als jij een verrijking bent van onze organisatie. We werken zowel thuis als op ons sfeervolle kantoor in Den Haag. Daar ontmoeten en inspireren we elkaar en werken we samen aan interessante projecten.

Geïnteresseerd?

We zijn benieuwd wie jij bent! We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten- waaruit blijkt waarom jij de expert bent om deze opdracht succesvol uit te voeren. Stuur het naar Linda van der Tang van HR via werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en wat je uurtarief is.

Reageren op deze opdracht kan tot vrijdag 10 december, de online gesprekken voor deze opdracht vinden direct daarna plaats.

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Jolanda Bakker via 06 294 559 57. Voor vragen over het proces, kun je contact opnemen met onze HR-adviseur Linda van der Tang via Linda.vandertang@ecp.nl of via 06 484 552 51 (op maandag, donderdag of vrijdag).