06-12-2022

Gezocht: enthousiaste projectsecretaris Platform Internetstandaarden, Veilige E-mail Coalitie, Internet.nl en Anti-DDoS-Coalitie voor 36 uur per week

Ben jij een kei in organiseren, enthousiasmeren en vind je het leuk om je in een technisch onderwerp te verdiepen? Word je enthousiast van publiek-private samenwerkingen, verbind je graag partijen met elkaar? Sta jij daarnaast ook nog eens sterk en opgewekt in je schoenen en ben je een geboren multitasker? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Voor het Platform Internetstandaarden én de Anti-DDoS-Coalitie zijn wij op zoek naar een projectsecretaris met een aantal jaar werkervaring.

Het Platform Internetstandaarden is een publiek-private samenwerking van partijen uit de internetgemeenschap en de Nederlandse overheid. Het platform ontwikkelde de testtool Internet.nl, waar je kunt controleren of je website of mailserver de juiste moderne internetstandaarden hanteert. Als projectsecretaris voor Platform Internetstandaarden ben je de aanjager van het 4-koppige projectteam en ben je aanspreekpunt voor de partners. Je bent verantwoordelijk voor het organiseren van de wekelijkse vergaderingen van het projectteam, voor de inhoud van de 4 jaarlijkse bijeenkomsten van het Platform en de kennis-deel bijeenkomsten van de Veilige E-mail Coalitie. Je doet de marketing/communicatie, onderhoudt het communicatieplan, website en social media en bent budgetverantwoordelijk. Je gaat voor ongeveer 24 uur per week aan de slag voor dit project.

Meer informatie over de Platform Internetstandaarden kun je vinden op: https://ecp.nl/project/platform-internetstandaarden/

De Anti-DDoS-Coalitie is een publiek-private samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheid en wetenschap, die zich inzetten om Nederland weerbaarder te maken tegen DDoS-aanvallen. Als projectsecretaris van de Anti-DDoS-Coalitie ben je aanjager van het 4-koppige kernteam en aanspreekpunt voor de partners. Je bent verantwoordelijk voor het organiseren van de vergaderingen van het kernteam, werkgroepen en bijeenkomsten van het plenaire overleg. Hiernaast ben je ook intensief betrokken bij de organisatie van DDoS oefeningen. Je coördineert twee nog te ontwikkelen websites en zorgt voor de communicatie via de beschikbare kanalen. Je gaat voor ongeveer 12 uur per week aan de slag voor dit project.

Meer informatie over de Anti-DDos-Coalitie kun je vinden op: https://www.nomoreddos.org/over-de-coalitie/

Kortom, een super veelzijdige opdracht waarin je enorm autonoom kunt functioneren. Initiatieven worden zeer gewaardeerd, je mag zelfstandig opereren, uiteraard in goed overleg met het projectteam waarvan je deel uitmaakt.

Jouw toekomstige werkomgeving

Je komt te werken in een platte en dynamische organisatie waarin veel vrijheid is en we een fijne werkcultuur hebben. We zijn ambitieus en betrokken met elkaar. Werkplezier én de schouders eronder als het nodig is. Onze collega’s zijn divers in hun talenten – iedereen is anders. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk. We werken aan diversiteit en een inclusieve cultuur, we vinden het leuk als jij een verrijking bent van onze organisatie en dat kan op allerlei manieren. We werken nu zowel thuis als op ons kantoor in Den Haag. Daar ontmoeten en inspireren we elkaar en werken we samen aan interessante projecten.

Over jou

 • Je hebt ervaring in het werk van (project)secretaris en werkt zelfstandig.
 • Je hebt aandacht voor de belangen van partners en kunt rekening houden met die verschillende belangen.
 • Je kunt content op een website zetten of bent bereid dit te leren.
 • Je bent een verbinder en bent hands on in aanpak.
 • Je bent gedreven en proactief.
 • Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Net zoals initiatief nemen.
 • Je hebt hbo+-werk- en denkniveau en 2-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

We horen ook graag van kandidaten die niet aan alle profielpunten voldoen, maar enthousiast zijn, zich willen ontwikkelen en denken dat ze goed bij de functie passen.

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdig en afwisselende baan binnen een enthousiast en gedreven team ‘Veilig’;
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid in een dynamische omgeving;
 • Een jaarcontract voor 36 uur per week met uitzicht op verlenging bij voldoende werk en een goede ontwikkeling;
 • Een goede pensioenregeling, waarbij de premie volledig door de werkgever wordt betaald;
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten;
 • Flexibele werktijden en hybride werken (50/50) inclusief een vergoeding voor het hybride werken. We hebben goede thuiswerkfaciliteiten, zodat je zo optimaal mogelijk kan thuiswerken.
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen;
 • Deze functie is bij ons ingeschaald in schaal 8 (€ 3.543 tot € 4.975 bruto bij een 40-urige werkweek). Inschaling is onder andere afhankelijk van je ervaring en de opleiding die je hebt gevolgd. We hebben 20 vakantiedagen en 12 roostervrije dagen (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Bovenal verbinding met collega’s, een fijne werkomgeving en maatschappelijke betrokkenheid. Leuke en gezellige borrels, spelletjesavonden en uitjes met collega’s.

Geïnteresseerd?

Dan horen we graag van je! Stuur zo snel mogelijk je CV met een korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten naar Juliska de Vries via werken@ecp.nl Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is.

Deze vacature staat intern en extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid heeft onze interne collega voorrang, omdat we mobiliteit graag stimuleren. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Roos Kist (06 2315 8508). Vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan onze HR-adviseur Chantal Sauter via chantal.sauter@lunavia.nl.

Meer over ECP

Wij- ECP’ers- verbinden overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties om samen te werken aan een veerkrachtige digitale samenleving. We doen dit als neutraal en onafhankelijk platform. We zijn verantwoordelijk voor de organisatie van meer dan 50 projecten met digitale vraagstukken op het snijvlak van sleuteltechnologieën (bv. AI, Blockchain, Quantum), digitale randvoorwaarden (ethisch dialoog, privacy en digitale weerbaarheid) en digitalisering binnen specifieke domeinen (zoals zorg, onderwijs of de energiesector). Zowel op nationaal als internationaal niveau.