25-11-2021

Gezocht: enthousiaste projectsecretaris Dutch Blockchain Coalition voor 32 uur

Ben jij een kei in organiseren en kun je snel schakelen met diverse belanghebbenden? Heb je ervaring met secretariswerk binnen een project management office (PMO)? Word je enthousiast van publiek-private samenwerkingen? Sta jij daarnaast ook nog eens sterk in je schoenen en ben je een geboren multitasker? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Voor de Dutch Blockchain Coalition (DBC) zijn we op zoek naar een projectsecretaris met een aantal jaar werkervaring. Als coalitiesecretaris van de DBC ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de interne governance van de coalitie. Als rechterhand van de coalitiemanager zorg je dat de coalitie operationeel blijft draaien en ben je aanspreekpunt voor de partners en deelnemers in de coalitie. Hierin zijn de volgende drie kerntaken belangrijk:

 • Het organiseren en vastleggen van een aantal belangrijke overlegorganen binnen de coalitie (o.a. ledenvergadering, raad van advies en het programmabureau).
 • Het opstellen en bewaken van de jaar- en subsidieplannen, bijbehorende begroting en contracten met partners.
 • Relatiemanagement van deelnemers en partners: jij bent het aanspreekpunt voor onze relaties.

Naast de werkzaamheden als coalitiesecretaris ben je ook verantwoordelijk voor de projectondersteuning bij verschillende werkgroepen binnen de DBC. In deze rol werk je samen met een projectmanager voor het organiseren van bijeenkomsten, opstellen van projectplannen en het onderhouden van contacten met partnerorganisaties die werken aan maatschappelijke blockchaintoepassingen in een publiek-private setting.

Over jou

 • Je hebt ervaring op het gebied van (project)secretaris werk en feeling voor processen.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van projectplannen, begrotingen en subsidieaanvragen.
 • Je hebt een analytische bril en bent hands on in aanpak.
 • Je bent gedreven en proactief.
 • Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Net zoals initiatief nemen.
 • Je hebt hbo+-werk- en denkniveau en 2-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie

Over ECP

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform. ECP brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kennis uit te wisselen en zo te werken aan een betrouwbare, kansrijke, veerkrachtige digitale samenleving. Diverse projecten, onderzoeken en debatten verbinden partijen en zetten de maatschappelijke betekenis van ICT op de agenda van politiek, overheid en bedrijfsleven. Vanuit deze rol ondersteunt ECP diverse programma’s en coalities, zoals de Dutch Blockchain Coalition.

Over de Dutch Blockchain Coalition

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) is een samenwerkingsverband tussen partners uit de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. De missie van de DBC is om kennis over en het gebruik van blockchain te vergroten en daarmee de decentrale inrichting van de digitale infrastructuur in Nederland te versnellen. De DBC is hierin vooral een katalysator en een facilitator, die een omvangrijk publiek-privaat netwerk activeert en verbindt.

Wat bieden wij jou?

 • Een veelzijdig en afwisselende baan binnen een enthousiast en gedreven team achter de DBC;
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid in een dynamische omgeving;
 • Een jaarcontract voor 32 uur per week met uitzicht op verlenging bij voldoende werk en een goede ontwikkeling;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten;
 • Goede thuiswerkfaciliteiten, zodat je zo optimaal mogelijk kan thuiswerken;
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen.

Jouw toekomstige werkomgeving

ECP is een leuke, informele organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. We zijn ambitieus en betrokken met elkaar. Werkplezier én de schouders eronder als het nodig is. Onze collega’s zijn divers in hun talenten – iedereen is anders. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk. We werken aan diversiteit en een inclusieve cultuur, we vinden het leuk als jij een verrijking bent van onze organisatie en dat kan op allerlei manieren. We werken hybride: zowel thuis als op ons kantoor in Den Haag. Daar ontmoeten en inspireren we elkaar en werken we samen aan interessante projecten.

Geïnteresseerd?

Dan horen we graag van je! Stuur uiterlijk donderdag 9 december je CV met een korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten naar Linda van der Tang via werken@ecp.nl Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is.

Deze vacature staat intern en extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid heeft onze interne collega voorrang, omdat we mobiliteit graag stimuleren.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Tijs Koops (06 117 637 40). Vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan onze HR-adviseur Linda van der Tang via Linda.vandertang@ecp.nl of via 06-484 552 51 (op maandag, donderdag of vrijdag).