13-01-2022

Coalitiesecretaris gezocht voor Dutch Blockchain Coalition (DBC)

Houd jij de touwtjes van onze coalitie in handen? Weet jij precies wanneer welke actie de juiste impact heeft? Schakel je moeiteloos met en tussen diverse belanghebbenden? Voel jij je op je plek binnen publiek-private samenwerkingen? Lees dan snel verder! 

Wat ga je doen? 
Als coalitiesecretaris en rechterhand van de coalitiemanager van de DBC ben je verantwoordelijk voor de interne governance van de coalitie. Jij faciliteert het hele proces, waardoor innovatie op het gebied van blockchain mogelijk wordt. Je waakt over de begroting, governance en subsidie cyclus van de coalitie, organiseert bijeenkomsten en onderhoudt het contact met onze relaties/partners.   

De volgende drie kerntaken komen onder andere op jouw bordje: hebben jouw aandacht/talent/ervaring nodig: 

 • Het organiseren en vastleggen van een aantal belangrijke overlegorganen binnen de coalitie (o.a. ledenvergadering, raad van advies en het programmabureau). Je besteedt hier 20% van je tijd aan.  
 • Het opstellen, aanvragen en bewaken van de jaar- en subsidieplannen. Het opstellen van de bijbehorende begroting en de contracten met partners. Je besteedt hier 25% van je tijd aan.  
 • Relatiemanagement van deelnemers en partners: jij bent het aanspreekpunt voor onze relaties. Je besteedt hier 25% van je tijd aan.  

Naast de werkzaamheden als secretaris ben je ook verantwoordelijk voor de projectondersteuning bij verschillende werkgroepen binnen de DBC. Hier gaat gemiddeld 25 % van je tijd naar toe. Samen met een projectmanager organiseer je evenementen, stel je projectplannen op en onderhoudt je contacten met partnerorganisaties die werken aan maatschappelijke blockchaintoepassingen in een publiek-private setting.

Heb jij: 

 • Hbo+-werk- en denkniveau en 2-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie 
 • Ervaring met het opstellen van projectplannen, begrotingen en subsidieaanvragen 
 • Een analytische bril, werk je graag samen en toon je initiatief 
 • Een hands on aanpak en een can do instelling
   

Jouw toekomstige werkomgeving:
ECP brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kennis uit te wisselen en zo te werken aan een betrouwbare, kansrijke, veerkrachtige digitale samenleving. Vanuit deze rol ondersteunt ECP diverse programma’s en coalities, zoals de Dutch Blockchain Coalition. We zijn een leuke, informele organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. Onze collega’s zijn divers in hun talenten – iedereen is anders. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk. We werken aan diversiteit en een inclusieve cultuur. We werken hybride: zowel thuis als op ons kantoor in Den Haag. Daar ontmoeten en inspireren we elkaar en werken we samen aan interessante projecten. 

Wat bieden wij jou? 

 • Een veelzijdig en uitdagende baan binnen een enthousiast en inspirerend team;  
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid in een dynamische omgeving; 
 • Deze functie is bij ons ingeschaald in schaal 8 (€3.343 tot €4.775 bruto bij een 40-urige werkweek). Inschaling is onder andere afhankelijk van de ervaring en opleiding die je hebt gevolgd.
 • Een jaarcontract voor 32 uur per week met uitzicht op verlenging; 
 • Een goede pensioenregeling waarbij de premie volledig door de werkgever wordt betaald;  
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten, thuiswerkvergoeding;   
 • Goede thuiswerkfaciliteiten, zodat je zo optimaal mogelijk kan thuiswerken;
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen;
 • 32 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek. 

Geïnteresseerd?
Dan horen we graag van je! Stuur uiterlijk donderdag 27 januari 2022 je cv en een korte motivatie of een filmpje van max 3 minuten te sturen naar Linda van der Tang via werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent. De gesprekken vinden online plaats. Deze vacature staat intern en extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid heeft onze interne collega voorrang, omdat we mobiliteit graag stimuleren.  

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Tijs Koops via 06 117 637 40 of LinkedIn
Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij HR adviseur Linda via Linda.vandertang@ecp.nl of via 06-484 552 51 (op maandag, donderdag of vrijdag).