14-09-2022

Coalitie Digivaardig in de zorg: Hoe is het nu met Marrie – digitale starter?

In 2019 interviewde Coalitie Digivaardig in de Zorg Marrie Vanmaris, een digitale starter van 59 jaar die heel gemotiveerd was om digivaardiger te worden. In de zomer van 2022 hebben we haar opnieuw gesproken. Hoe gaat het nu met Marrie en welke stappen heeft ze gezet op digitaal gebied? Lees het in dit bericht of kijk gelijk de video.

Over Coalitie Digivaardig in de Zorg

Medewerkers van zorgorganisaties krijgen in hun werk onvermijdelijk te maken met digitale technologie. Ze moeten niet alleen werken met het elektronisch cliënten- of patiëntendossier en roostersoftware, ook bijvoorbeeld domotica, beeldbellen en allerlei andere e-healthtoepassingen komen steeds vaker voor.

Deze digitale toepassingen zijn belangrijk voor de zorg. Ze kunnen de werkdruk verlagen, wat in deze tijd met personeelsschaarste erg belangrijk is. Ze kunnen de cliënt/patiënt meer regie geven en maken zorg op afstand mogelijk waardoor cliënten/patiënten minder vaak naar een zorginstelling hoeven. 

Een knelpunt is echter dat een deel van de zorgprofessionals niet goed met digitale technologie overweg kan. Hun ervaring met digitale technologie is beperkt, in hun opleiding was er nog geen aandacht voor. Nuttige digitale toepassingen in de zorg komen daardoor minder goed uit de verf. Meer weten? Kijk op de projectpagina.