21-12-2022

Business controller/project controller gezocht voor 16 uur (loondienst of zzp)

Ben jij ervaren op het gebied van programmafinancieringen business control en project control, gedreven, proactief en goed in samenwerken? Wil jij parttime bij een organisatie werken die maatschappelijke impact heeft? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

 • Als business controller/project controller bij ECP ben je verantwoordelijk voor de financiële ondersteuning in projecten en help je bij het opstellen van de jaarbegroting en het toetsen van de bijbehorende jaarplannen ten aanzien van de financiële aspecten, kwartaalrapportages en jaarrekening. Je werkt samen met programmamanagers en projectleiders om relevante financiële informatie voor te bereiden, te monitoren en te verstrekken aan interne en externe belanghebbenden.
 • Je zorgt voor een stabiele, sluitende en betrouwbare (financiële) weergave van projecten, het tijdig en correct opleveren van de financiële rapportages en het maken van prognoses en analyses;
 • Je begeleidt programmamanagers en projectleiders bij financieel-administratieve vraagstukken en monitort de voortgang op budgetuitgaves en financiële situatie van programma’s en bijbehorende projectfinancieringen;
 • Je analyseert de voortgang van programma’s en projecten op budget, doorlooptijd en scope. Je signaleert eventuele afwijkingen vroegtijdig en analyseert en bespreekt dit met anderen om zo snel mogelijk bij te kunnen sturen;
 • Je draagt bij aan het opstellen en controleren van budgetten voor nieuwe projectvoorstellen op het gebied van compliance en kostendekking;
 • Je begeleidt projectleiders in het juist beheren van de financiële aspecten van hun projecten zodat financiële keuzes tijdig worden gemaakt en risico’s worden beperkt;
 • Je ondersteunt in de voorbereiding en de begeleiding van accountantscontroles inzake (subsidie)projecten en de jaarrekening.

Over jou

 • Jij bent als business controller/project controller ‘vakvolwassen’ op het gebied van financieel management.
 • Je hebt inzicht in bedrijfsprocessen en ervaring met het opzetten en inrichten van een financiële projectstructuur.
 • Je vindt het leuk om op programma en project niveau te werken welke door omgevingsfactoren aan verandering onderhevig kunnen zijn. In samenspraak met de programmamanagers en projectleiders weet je deze te vertalen in verschillende financiële handelingsperspectieven.
 • Je hebt kennis van financiële pakketten, in het bijzonder Exact-Globe en Excel. Ook heb je kennis van controlewerkzaamheden die vereist zijn voor de beheersing van subsidieprojecten.
 • Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Net zoals initiatief nemen. Daarnaast ben je gedreven en nauwkeurig en kun je goed plannen en organiseren. Je hebt met veel verschillende actoren te maken en weet hier goed mee om te gaan – jij staat stevig in je schoenen.
 • Je bent ervaren in het vak en weet met 16 uur per week impact te realiseren.
 • Je hebt een hbo+/wo-werk- en denkniveau.

Jouw toekomstige werkomgeving

Je komt te werken in een platte en dynamische organisatie waarin veel vrijheid is en we een fijne werkcultuur hebben. We zijn ambitieus en betrokken met elkaar. Werkplezier én de schouders eronder als het nodig is. Onze collega’s zijn divers in hun talenten – iedereen is anders. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk. We werken aan diversiteit en een inclusieve cultuur, we vinden het leuk als jij een verrijking bent van onze organisatie en dat kan op allerlei manieren. We werken nu zowel thuis als op ons kantoor in Den Haag. Daar ontmoeten en inspireren we elkaar en werken we samen aan interessante projecten.

Wat bieden we jou?

 • Een inhoudelijk interessante baan waarbij je verantwoordelijkheid krijgt en ruimte hebt voor eigen inbreng.
 • Een jaarcontract voor 16 uur per week met uitzicht op verlenging bij voldoende werk en goede ontwikkeling. We staan open voor een ZZP-constructie.
 • Een goede pensioenregeling, waarbij de pensioenregeling wordt betaald door de werkgever.
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten.
 • Flexibele werktijden en hybride werken (50/50) inclusief een vergoeding voor het hybride werken. We hebben goede thuiswerkfaciliteiten, zodat je zo optimaal mogelijk kan thuiswerken.
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen.
 • Deze functie is bij ons ingeschaald in schaal 8 (€ 3.543 tot € 4.975 bruto bij een 40-urige werkweek). Inschaling is onder andere afhankelijk van je ervaring en de opleiding die je hebt gevolgd. We hebben 20 vakantiedagen en 12 roostervrije dagen (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Bovenal verbinding met collega’s, een fijne werkomgeving en maatschappelijke betrokkenheid en leuke en gezellige borrels, spelletjesavonden en uitjes met collega’s.

Over ECP

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform. ECP brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kennis uit te wisselen en zo te werken aan een betrouwbare, kansrijke en veerkrachtige digitale samenleving. Diverse projecten, onderzoeken en debatten verbinden partijen en zetten de maatschappelijke betekenis van ICT op de agenda van politiek, overheid en bedrijfsleven. Vanuit deze rol ondersteunt ECP diverse programma’s en coalities.

Geïnteresseerd?

We zijn benieuwd wie jij bent! We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten- waaruit blijkt waarom jij onze nieuwe collega wilt worden. Stuur het naar Chantal Sauter van HR via werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie of uurtarief is.

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Neem contact op met onze HR-adviseur Chantal Sauter via chantal.sauter@ecp.nl via 06-484 552 51 (op maandag, dinsdag of donderdag).