18-11-2021

Gezocht per direct: Allround communicatieadviseur NL AIC voor 32 uur

Heb jij affiniteit met het onderwerp digitalisering en interesse in de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) voor de Nederlandse economie en maatschappij? Dan is deze vacature zeker iets voor jou! We zijn per direct op zoek naar een allround communicatieadviseur om het communicatieteam van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) te versterken.

Wat ga je doen?

Dit is een veelzijdige en dynamische functie: je adviseert over en voert verschillende (online) in – en externe communicatieprojecten uit. Je komt in een professioneel en enthousiast team terecht waarin je samen werkt aan maatschappelijk relevante doelstellingen. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Het opstellen en uitvoeren van een communicatieaanpak voor projecten en activiteiten vanuit de diverse werkgroepen.
 • Redactie, vormgeven, opzetten en onderhouden van uiteenlopende on- en offline communicatiemiddelen, waarbij we meer willen inzetten op online marketingcommunicatie.
 • Het organiseren van relevante (online) (inter)nationale evenementen en bijeenkomsten.
 • Branding en externe communicatie van activiteiten en resultaten vanuit de NL AIC richting media in nationaal en internationaal verband.

Over jou

 • Je krijgt energie van samenwerken in een dynamische omgeving, bent een goede sparringpartner en hebt een heldere uitdrukkingsvaardigheid.
 • Je waardeert een open cultuur, creëert je eigen mogelijkheden en weet de kaders op te zetten voor een gestructureerde samenwerking waarin je een verbindende rol pakt.
 • Je hebt ruime ervaring in het communicatievak en tevens met omgevings-/publiekscommunicatie.
 • Je hebt een neus voor nieuws en gaat graag de uitdaging aan om onderwerpen op een creatieve manier voor het voetlicht te brengen.
 • Je werkt zelfstandig, resultaatgericht en je levert in teamverband de gevraagde bijdrage.
 • Je bent flexibel, stressbestendig en weet je staande te houden in een multi-projectomgeving.
 • Je schrijft uitstekend Nederlands en beheerst ook de Engelse taal goed.
 • Je hebt ervaring met CMS-systemen, zoals WordPress, en CRM-systemen en je weet hoe je online doelstellingen kunt meten.
 • Je hebt een relevante HBO- of WO-opleiding afgerond in (marketing)communicatie of minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

Over ECP

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform. ECP brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kennis uit te wisselen en zo te werken aan een betrouwbare, kansrijke, veerkrachtige digitale samenleving. Diverse projecten, onderzoeken en debatten verbinden partijen en zetten de maatschappelijke betekenis van ICT op de agenda van politiek, overheid en bedrijfsleven. Vanuit deze rol ondersteunt ECP diverse programma’s en coalities, zoals de Nederlandse AI Coalitie.

Over de Nederlandse AI Coalitie

De Nederlandse AI Coalitie bestaat inmiddels twee jaar en maakt een snelle groei door. De NL AIC is een publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties zich inzetten om AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen en AI-initiatieven in Nederland met elkaar te verbinden. De ambitie is om Nederland in een voorhoedepositie te krijgen op het gebied van kennis én toepassing van AI voor welvaart en welzijn met inachtneming van Nederlandse en Europese normen en waarden. Inmiddels hebben zich ruim 500 organisaties aangemeld en staan we aan de vooravond van een unieke kans samen met deze organisaties werk te maken van onze AI-ambities.

Wat bieden wij jou?

 • Een veelzijdig en afwisselende baan binnen een enthousiast en resultaatgedreven team achter de NL AIC.
 • Een jaarcontract voor 32 uur per week met uitzicht op verlenging bij voldoende werk en goede ontwikkeling;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten;
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen;
 • Een prettige werkomgeving met leuke collega’s.

ECP is een leuke en platte organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. Door de coronamaatregelen werken we nu vanuit huis en voor een deel vanuit ons kantoor in Den Haag. De voorkeur gaat uit naar een dienstverband van in eerste instantie voor een jaar. Een ZZP/freelance-constructie is bespreekbaar.

Geïnteresseerd?

Dan horen we graag van je! Stuur uiterlijk woensdag 10 december je CV en een korte motivatie of een filmpje van max 3 minuten naar Linda van der Tang via werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is. Ben je ZZP-er? Vermeld dan ook je tarief. De gesprekken vinden online plaats.

Deze vacature staat intern en extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid heeft onze interne collega voorrang, omdat we mobiliteit graag stimuleren.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Josée Verbeek (06 51197909) of Sander Ruiter (070 4190309). Vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan onze HR-adviseur Linda van der Tang via Linda.vandertang@ecp.nl of via 06-484 552 51 (op maandag, donderdag of vrijdag).

Kijk ook op www.nlaic.com voor meer informatie over de Nederlandse AI Coalitie.