14-01-2020

Vacature projectadviseur 24-30 uur per week

24 – 30 uur per week, invulling ZZP/freelance of in dienst, vanaf 3 – 5 jaar werkervaring

Ben jij een kei in organiseren en kan je snel schakelen met diverse belanghebbenden?  Heb je daarnaast ervaring met secretaris- en/of advieswerk, het coördineren en initiëren van werkzaamheden in een projectteam en word je enthousiast van publiek-private samenwerking (werken met departementen, bedrijfsleven en onderzoeks-en onderwijspartijen) en zowel zelfstandig als in teamverband toewerken naar deadlines? Dan gaan we graag met je in gesprek.

De organisatie

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen over een verantwoorde vormgeving van onze digitaliserende samenleving. Door de neutrale positie van ECP en ons verbindend vermogen zorgen we ervoor dat we het maatschappelijke en ethische debat aanjagen, (nieuwe) samenwerkingsverbanden organiseren en activiteiten ontplooien om digitale uitdagingen aan te pakken. Een belangrijke pijler hierin is de organisatie en ondersteuning van programma’s van partners.

Wie wij zoeken

Ter ondersteuning van twee programma’s – de Human Capital Agenda NLAIC en DBC én Team dutch digital delta – zoeken we per direct een projectadviseur (zie voor beide programma’s www.dutchdigitaldelta.nl). Je werkt aan de Human Capital Agenda voor werknemers, waarbij jouw inhoudelijke focus ligt op vaardigheden voor disruptieve technologieën zoals AI en blockchaintechnologie. Daarnaast werk je aan het opzetten van samenwerkingen in sectoren en tussen tech-coalities, met als doel maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie en duurzaamheid, landbouw/water/voedsel, gezondheid en zorg en veiligheid door middel van ICT-innovatie aan te gaan.

Je bent daarom geïnteresseerd in de dynamiek van de informatiesamenleving, je hebt oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en de impact van technologie hierop en je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Snel kunnen schakelen, overzicht bewaken en ervaring met secretariswerkzaamheden zijn een must.

Profiel

 • je hebt hbo- of wo-werk- en -denkniveau
 • Je hebt affiniteit met het onderwerp digitalisering en interesse in de genoemde onderwerpen
 • Je hebt ervaring met het werken in publiek-private samenwerkingen (pré)
 • Je hebt ervaring met het plannen en voorbereiden van vergaderingen, stukken schrijven, verzamelen en rondsturen alsmede de verslaglegging en monitoren van lopende acties
 • Je bent zelfstartend, resultaatgericht en levert in teamverband de gevraagde bijdrage
 • Je bent bereid voor meerdere programmamanagers tegelijk te werken
 • Je rapporteert gevraagd en ongevraagd over de voortgang
 • Je bent een goede organisator
 • Je bent creatief, betrokken en denkt en werkt graag buiten de gebaande paden
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring
 • Je werkt gemakkelijk (interdisciplinair) samen, waarbij je gevoel hebt voor verhoudingen

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en afwisselende baan binnen enthousiaste, resultaatgedreven teams. ECP is een leuke, informele organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. Het dienstverband kan zowel in een zzp/freelance-verband zijn, als in dienst. In eerste instantie is het contract tot einde van het jaar 2020 voor 24 tot 30 uur in de week.

Geïnteresseerd?

Stuur je CV met een korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten – waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie, naar Juliska de Vries; werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf per wanneer en voor welk tarief of salaris je beschikbaar bent. De gesprekken vinden plaats bij ons op kantoor in Leidschendam.

Heb je vragen over deze vacature? Bel ons op 070 4190309 en vraag naar Daniël Frijters.