08-09-2021

Stagiair(e) Politicologie/Public Affairs gezocht

Volg jij op dit moment een WO-studie Politicologie/Public Affairs en zoek jij per direct een interessante stageplek, met een mooie stagevergoeding, fijne werkomgeving, waar jij je uren zelf kunt indelen en ook nog eens hele leuke collega’s hebt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees snel verder…

Waar ga je stage lopen?

In de praktijk is het voor politici een uitdaging om goed debat te voeren over digitale thema’s. Veel politici hebben geen technische achtergrond en zijn daardoor relatief onbekend met digitale onderwerpen. Ze hebben inhoudelijke ondersteuning nodig om de consequenties van stellingnames en keuzes te overzien. Tegelijk blijkt het voor hen lastig om goede inhoudelijke ondersteuning te krijgen. De tijdelijke commissie Digitale toekomst concludeerde vorig jaar dat veel aangereikte kennis over onze digitale wereld gekleurd en daardoor slecht bruikbaar is.

De Digitale Binnenhof Academy is een initiatief om de kennis van Nederlandse politici over digitale onderwerpen te versterken door hen te ondersteunen met ongekleurde, betrouwbare en feitelijke informatie over de werking van de digitale samenleving. Op die manier kan er goed publiek debat gevoerd worden over de digitale toekomst van Nederland.

Door het organiseren van objectieve kennissessies ondersteunt de Digitale Binnenhof Academy politici en fractieleden met technische achtergrondinformatie. In deze sessies kunnen zij vragen stellen aan experts en tegelijkertijd hun kennis op het gebied van digitale zaken bijspijkeren. Daarnaast kunnen politici en fractieleden vragen indienen als er behoefte is aan technische ondersteuning en expertise.

Meer informatie over de Digitale Binnenhof Academy kan je vinden op de website en op Linkedin. Het secretariaat van de Digitale Binnenhof Academy wordt verzorgd door ECP| Platform voor de InformatieSamenleving.

Jij bent

De stagiair die het leuk vindt om:

 • de ontwikkelingen op het Binnenhof scherp in de gaten te houden;
 • beleids- en wetgevingsontwikkelingen te analyseren;
 • bij te dragen aan de organisatie van events/bijeenkomsten;
 • zich te verdiepen in de maatschappelijke impact van digitalisering;
 • stakeholderoverzichten te schetsen rondom diverse thema’s.

Wij bieden jou

 • een unieke en interessante leerplek met diversiteit in werkzaamheden;
 • een stagevergoeding van bruto € 400 per maand (op basis van 40 uur);
 • een gezellig en dynamisch team in een inspirerende organisatie;
 • mogelijkheid om hybride te werken, je kunt er dus voor kiezen thuis aan de slag gaan of op onze fijne werkplek in Den Haag (uiteraard volgen we Corona-regels);
 • goede begeleiding;
 • flexibiliteit in het aantal uren/dagen dat je wil werken (afhankelijk van jouw wensen/opleidingsvereisten).

Over ECP

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform. ECP brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kennis uit te wisselen en zo te werken aan een betrouwbare, kansrijke en veerkrachtige digitale samenleving. Diverse projecten, onderzoeken en debatten verbinden partijen en zetten de maatschappelijke betekenis van ICT op de agenda van politiek, overheid en bedrijfsleven.

We werken in een fijne werkomgeving: op de Maanweg (Den Haag grens Voorburg, goed bereikbaar met OV, fiets en auto) hebben we een hip kantoor met goede werkplekken. Op kantoor ontmoeten en inspireren we elkaar en werken we samen aan interessante projecten. Onze collega’s zijn divers in hun talenten – iedereen is anders. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk. We werken aan diversiteit en een inclusieve cultuur, we vinden het leuk als jij een verrijking bent van onze organisatie en dat kan op allerlei manieren. ECP is een platte en dynamische organisatie.

Hoe word jij aangenomen?

We zijn benieuwd wie jij bent! We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten- waarin je vertelt waarom jij bij ons stage wil lopen. Stuur het naar Juliska de Vries van HR via werken@ecp.nl (filmpje mag via wetransfer). We horen ook graag vanaf wanneer tot wanneer je beschikbaar bent en voor hoeveel uur per week.

In deze bijzondere Corona-tijd voeren we onze gesprekken voor de stageplek nu nog online. De vacature voor de stageplek staat open tot en met zondag 19 september 2021. We starten graag zo snel mogelijk. Als we eerder overtuigd zijn dat we de juiste match zijn met elkaar, dan sluiten we de vacature mogelijk eerder. Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Mail, bel of app onze HR-adviseur Linda van der Tang via Linda.vandertang@ecp.nl of via 06 – 484 552 51 op maandag, donderdag of vrijdag. We kijken uit naar jouw komst!