Senior communicatieadviseur

21/05/2019
32 uur in de week, invulling ZZP/freelance of in dienst. Vanaf 3-5 jaar werkervaring

Jij bent iemand die interesse heeft in technologische ontwikkelingen en weet dit te vertalen naar de wereld om je heen. Je hebt dan ook een heldere uitdrukkingsvaardigheid en bent een goede sparringspartner. Je waardeert een open cultuur en creëert je eigen mogelijkheden, maar weet ook de kaders te zetten voor een gestructureerde samenwerking waarin je een verbindende rol pakt. Je bent kundig, ervaren en krijgt energie van samenwerken.

De organisatie

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen over de impact op -en verantwoorde toepassing van – nieuwe technologieën in de Nederlandse samenleving. Door de neutrale positie van ECP en ons verbindend vermogen zorgen we ervoor dat we het maatschappelijke en ethische debat aanjagen, (nieuwe) samenwerkingsverbanden organiseren en activiteiten ontplooien om digitale uitdagingen aan te pakken. Een belangrijke pijler hierin is de organisatie en ondersteuning van programma’s van partners.

Wie wij zoeken

Voor de Nationale AI-coalitie zijn wij per direct op zoek naar een senior communicatieadviseur. Artificial Intelligence (AI) ontwikkelt zich snel en heeft een grote belofte van innovatie en vooruitgang in zich. De missie van de Nationale AI-coalitie is het ontwikkelen en toepassen van moderne, datagedreven AI-technologie in Nederland met een focus op slimme ketens. Het is een publiek privaat samenwerkingsverband in opbouw van Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen, onderwijspartijen, Ministeries en maatschappelijke partijen om een waarde gedreven AI propositie neer te leggen die Nederland internationaal onderscheidend maakt. De communicatieadviseur die wij zoeken is verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van de communicatiestrategie binnen dit speelveld.

Profiel

  • Je hebt een relevante HBO- of WO-opleiding afgerond in communicatie of marketing
  • Je bent geïnteresseerd in digitalisering in de samenleving en vindt in het bijzonder AI een interessant onderwerp
  • Je werkt gemakkelijk (interdisciplinair) samen waarbij je gevoel hebt voor verhoudingen
  • Je hebt ervaring met omgevings-/publiekscommunicatie bij een overheidsinstelling
  • Je hebt sterke analytische- en adviesvaardigheden

Wat ga je doen?

Je bepaalt de strategie en uitvoering voor in- en externe communicatie, door onder andere:

  • Opstellen van het marketing- en communicatieplan
  • Opzetten en ontwikkelen huisstijl
  • Vormgeven, opzetten en onderhouden van uiteenlopende on- en offline communicatiemiddelen zoals flyers, persberichten, website(s), digital communities en overige promotiematerialen
  • Organiseren en deelname aan relevante (inter)nationale evenementen en bijeenkomsten
  • Branding en exposure activiteiten en (tussen)resultaten vanuit de AI voor Nederland Coalitie waaronder persberichten en organiseren interviews over resultaten vanuit programma’s en pijlers

Wat bieden wij?

Een veelzijdig en afwisselende functie binnen een enthousiast, resultaat gedreven team. ECP is een leuke, informele organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. Het dienstverband kan zowel een zzp/freelance verband zijn, als in dienst. In eerste instantie is het contract tot einde van het jaar 2019 voor 32 uur in de week.

Geïnteresseerd?

Stuur je CV met een korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten- waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie, naar Juliska de Vries; werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf per wanneer en voor welk salaris of tarief je beschikbaar bent. De gesprekken vinden plaats bij ons op kantoor in Leidschendam.

Heb je vragen over deze vacature? Bel ons op 070 4190309 en vraag naar Daniël Frijters

 Terug naar actueel