10-02-2020

Nederlandse AI Coalitie namens Nederland op Europese AI Village

Tijdens de Global Industrie Fair in Parijs van 31 maart t/m 3 april vindt er dit jaar voor het eerst als onderdeel een European AI Village plaats. In samenwerking met de Nederlandse AI Coalitie heeft Nederland hier een landenpaviljoen. Op het landenpaviljoen is er een speciaal gebied waar deelnemende bedrijven zichzelf kunnen presenteren en startups kunnen pitchen.

De Global Industrie Fair is een internationale beurs in Parijs die het hele industriële ecosysteem verenigt, waarbij zo’n 40 sectoren vertegenwoordigd zijn. Voor het eerst vindt er ook een European AI Village plaats. Met een verwachte marktomvang van €70 miljard in 2020 is het cruciaal Europese partnerships aan te gaan om kansen op het gebied van AI te verzilveren. De European AI Village beslaat zo’n 1000 m2 en verzamelt naar verwachting zo’n 100 bedrijven (grootbedrijf, MKB, startup en scale-up) uit verschillende Europese landen en diverse sectoren. De AI Village is dan ook een Europese beurs die werkt als marktplaats waar vraag en aanbod elkaar vinden op het gebied van B2B AI-toepassingen voor industrie en dienstverlening.

Nationaal paviljoen

In samenwerking met de Nederlandse AI Coalitie heeft Nederland een landenpaviljoen op het Europese AI Village. Andere landen met een paviljoen zijn Duitsland, Finland en Frankrijk, en naar verwachting zullen nog meer landen een paviljoen inrichten. In oktober is door het Kabinet het Strategisch actieplan Artificiële intelligentie (SAPAI) gelanceerd, waarin Frankrijk en Duitsland zijn opgenomen als een van belangrijkste prioriteitslanden voor Europese samenwerking. Deelname aan de European AI Village biedt dan ook een uitgelezen kans partnerships met Franse en Duitse bedrijven te aan te gaan en/of verstevigen.

Artificial Intelligence

Kunstmatige Intelligentie (of AI, Artificial Intelligence) is geen futuristische revolutie die ons ineens overkomt. Jaren geleden is deze ontwikkeling onze samenleving al binnengekomen. Beetje bij beetje zal het een grotere rol ga... + Meer over Artificial Intelligence

Gerelateerde links