18-01-2021

Gezocht per direct: allround communicatieadviseur

Ben jij iemand die affiniteit heeft met het onderwerp digitalisering en interesse heeft in de mogelijkheden van Artificial Intelligentie (AI) voor de Nederlandse economie en maatschappij? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! We zijn per direct op zoek naar een allround communicatieadviseur om het communicatieteam van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) te versterken.

Wat ga je doen?

Het gaat om een veelzijdige en dynamische functie. Van advies tot uitvoering van verschillende (online) in – en externe communicatieprojecten. Je komt te werken in een professioneel en enthousiast team waarin je samen werkt aan maatschappelijk relevante doelstellingen. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Het opstellen en uitvoeren van een communicatieaanpak voor projecten en activiteiten vanuit de diverse werkgroepen.
 • Redactie, vormgeven, opzetten en onderhouden van uiteenlopende on- en offline communicatiemiddelen, waarbij we meer willen inzetten op online marketingcommunicatie.
 • Het organiseren van relevante online (inter)nationale evenementen en bijeenkomsten.
 • Branding en externe communicatie van activiteiten en resultaten vanuit de NL AIC richting media in nationaal en internationaal verband.

Profiel

 • Je krijgt energie van samenwerken in een dynamische omgeving, bent een goede sparringspartner en hebt een heldere uitdrukkingsvaardigheid.
 • Je waardeert een open cultuur, creëert je eigen mogelijkheden en weet de kaders te zetten voor een gestructureerde samenwerking, waarin je een verbindende rol pakt.
 • Je hebt ruime ervaring in het communicatievak en tevens met omgevings-/publiekscommunicatie.
 • Je kunt de vertaalslag maken van organisatiedoelen naar communicatieplannen en on- en offline communicatiemiddelen.
 • Je hebt een neus voor nieuws en gaat graag de uitdaging aan om onderwerpen op een creatieve manier voor het voetlicht te brengen.
 • Je werkt zelfstandig, resultaatgericht en je levert in teamverband de gevraagde bijdrage.
 • Je bent flexibel, stressbestendig en weet je staande te houden in een multi-projectomgeving.
 • Je schrijf uitstekend Nederlands en beheerst ook de Engelse taal goed.
 • Je hebt ervaring met WordPress en/of andere CMS-systemen en je weet hoe je online doelstellingen kunt realiseren en meten.
 • Je hebt een relevante HBO- of WO-opleiding afgerond in (marketing)communicatie of minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

De organisatie

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen over een verantwoorde vormgeving van onze digitaliserende samenleving. De kracht van ECP zit in onze neutrale positie en verbindend vermogen. Hierdoor kunnen we het maatschappelijke debat aanjagen, (nieuwe) samenwerkingsverbanden organiseren en activiteiten ontplooien om digitale uitdagingen aan te pakken. Een belangrijke pijler hierin is de organisatie en ondersteuning van programma’s, zoals de Nederlandse AI Coalitie.

Over de Nederlandse AI Coalitie

De Nederlandse AI Coalitie bestaat inmiddels ruim een jaar en maakt een snelle groei door. De NL AIC is een publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties zich inzetten om AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen en AI-initiatieven in Nederland met elkaar te verbinden. De ambitie is om Nederland in een voorhoedepositie te krijgen op het gebied van kennis én toepassing van AI voor welvaart en welzijn met inachtneming van Nederlandse en Europese normen en waarden. Inmiddels hebben zich ruim 400 organisaties aangemeld en staan we aan de vooravond van een unieke kans samen met deze organisaties werk te maken van onze AI-ambities.

Wat bieden wij?

Een veelzijdig en afwisselende baan binnen een enthousiast en resultaatgedreven team achter de NL AIC. ECP is een leuke en platte organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. De functie betreft 32 uur per week en heeft als standplaats Den Haag. Door de coronamaatregelen werken we nu vanuit huis, maar in de loop van 2021 hopelijk weer (deels) vanuit ons kantoor in Den Haag. De voorkeur gaat uit naar een dienstverband van in eerste instantie tot het einde van het jaar. Een ZZP/freelance-constructie is eventueel bespreekbaar.

Geïnteresseerd?

Dan horen we graag van je! Stuur uiterlijk 28 januari je CV en een korte motivatie of een filmpje van max 3 minuten, waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie, naar Juliska de Vries: werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent. Ben je ZZP-er? Vermeld dan ook je tarief. De gesprekken vinden online plaats.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Josée Verbeek (06 51197909) of Sander Ruiter (070 4190309). Kijk ook op www.nlaic.com voor meer informatie over de Nederlandse AI Coalitie.