24-02-2020

Gezocht: enthousiaste communicatiemedewerker met ervaring in evenementenorganisatie

– 0,8 fte, vanaf 2-5 jaar werkervaring

Ben jij een hands-on ingestelde medior communicatiemedewerker en heb je ervaring met het organiseren van grotere events? Kun je daarnaast goed schakelen tussen verschillende projecten en belanghebbenden? Dan gaan we graag met je in gesprek! In deze rol ben je onderdeel van een team communicatieadviseurs dat zich dagelijks bezighoudt met uiteenlopende projecten rondom de digitale samenleving.

De organisatie

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties publiek-privaat samenwerken aan en kennis uitwisselen over een verantwoorde vormgeving van onze digitale samenleving. Onze neutrale positie en ons verbindend vermogen zorgen ervoor dat we het maatschappelijke en ethische debat aanjagen, (nieuwe) samenwerkingsverbanden organiseren en activiteiten ontplooien om digitale uitdagingen aan te pakken. Een belangrijke pijler in deze is de organisatie het Jaarcongres ECP.

De functie

Voor de communicatie & events-afdeling van ECP zijn we op zoek naar een medior, hands-on communicatiemedewerker met ervaring in het organiseren van grotere events. Je krijgt te maken met thema’s die spelen binnen de digitale samenleving, zoals privacy, internetveiligheid, artificial intelligence en andere nieuwe technologieën. Je bent daarom geïnteresseerd in de dynamiek van de informatiesamenleving, je hebt oog voor maatschappelijke ontwikkelingen op technologiegebied en je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Snel kunnen schakelen en overzicht kunnen houden zijn een must. Je werkt graag met professionele, enthousiaste teams waarin je samen kan bouwen aan doelstellingen, veelal met maatschappelijke belang. De functie vraagt een operationeel ingestelde collega, die gestructureerd en nauwkeurig werkt en oog heeft voor de inhoudelijke context.

Een belangrijk onderdeel van jouw functie is de organisatie van het jaarcongres ECP, dat jaarlijks in november in Den Haag georganiseerd wordt. Samen met de eventmanager richt je je op de organisatie van een programma voor meer dan 800 bezoekers met zo’n twintigtal subsessies over de toekomst van de informatiesamenleving. Het ene moment organiseer je de communicatiemiddeleninzet voor dit project en het andere moment ben je met de ECP-projectadviseur aan het schakelen hoe je een zo’n aantrekkelijk mogelijk programma kan neerzetten voor de bezoekende doelgroep en hoe je dit zichtbaar krijgt.

Wie wij zoeken

  • Minimaal hbo-werk- en denkniveau en 2 tot 5 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie
  • Relevante opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van projectmanagement, communicatie etc.; up-to-date kennis over communicatie en evenementenorganisatie zijn vereist.
  • Ervaring is een pre, je CV geeft blijk van maatschappelijke betrokkenheid.
  • Kennis van projectmatig werken; je maakt je eigen werkplanning en bent bekend met het managen van de kwaliteit en het budget van projecten en events.
  • Ervaring met Excel, PowerPoint, Adobe Photoshop en social media, interesse in innovatie en digitale middelen.
  • Ervaring met CRM-systemen en CMS-systemen.
  • Ervaring met het schrijven van creatieve teksten.
  • Je werkt gemakkelijk (interdisciplinair) samen, waarbij je gevoel hebt voor verhoudingen en zelfstartend bent.

Wat bieden wij?

Een veelzijdig en afwisselende functie binnen een enthousiast en resultaatgedreven team. Veel vrijheid en verantwoordelijkheid in een dynamische omgeving. ECP is een leuke, informele organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. Het dienstverband is in eerste instantie een contract tot einde van het jaar 2020 voor 32 uur in de week.

Geïnteresseerd?

Stuur je CV meteen korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten- waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie, naar Juliska de Vries; werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf per wanneer en voor welk salaris je beschikbaar bent. De gesprekken vinden plaats bij ons op kantoor in Leidschendam.

Heb je vragen over deze vacature? Bel ons op 070 4190309 en vraag naar Esther van den Neste.