19-02-2021

Gezocht: enthousiaste communicatiemedewerker met ervaring in evenementenorganisatie

– 0,8 fte, vanaf 2-5 jaar werkervaring

Ben jij een hands-on ingestelde communicatiemedewerker en heb je ervaring met het organiseren van grotere events? Kun je daarnaast goed schakelen tussen verschillende projecten en belanghebbenden en ben je maatschappelijk betrokken? Dan gaan we graag met je in gesprek! In deze rol ben je onderdeel van een team communicatieadviseurs dat zich dagelijks bezighoudt met uiteenlopende projecten rondom de digitale samenleving.

De organisatie

ECP is een onafhankelijk en neutraal platform. Samen met de overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties gaan wij publiek-privaat samenwerken aan om kennis uit te wisselen over een verantwoorde vormgeving van onze digitale samenleving. Onze neutrale positie en ons verbindend vermogen zorgen ervoor dat we het maatschappelijke en ethische debat aanjagen, (nieuwe) samenwerkingsverbanden organiseren en activiteiten opzetten om digitale uitdagingen aan te pakken. Een goed voorbeeld hiervan is de organisatie van het ECP Jaarfestival.

De functie

Voor het communicatieteam van ECP zijn we op zoek naar een hands-on communicatiemedewerker met een aantal jaar ervaring in het organiseren van kleine en grotere events. Je krijgt te maken met thema’s die spelen binnen de digitale samenleving zoals ethisch verantwoord handelen, internetveiligheid, artificial intelligence en andere nieuwe technologieën. Je bent daarom geïnteresseerd in de dynamiek van de informatiesamenleving, je hebt oog voor maatschappelijke ontwikkelingen op technologiegebied en je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Snel kunnen schakelen en overzicht kunnen houden zijn een must. Je werkt graag met professionele, enthousiaste teams waarin je samen kan bouwen aan doelstellingen, veelal met maatschappelijk belang. De functie vraagt een operationeel ingestelde collega, die gestructureerd en nauwkeuring werkt en oog heeft voor de inhoudelijke context.

Een belangrijk onderdeel van de functie is de organisatie van het ECP Jaarfestival, dat jaarlijks in november in Den Haag georganiseerd wordt. Samen met de eventmanager richt je je op de organisatie van een, waarschijnlijk hybride, programma voor meer dan 800 bezoekers met zo’n twintigtal subsessies over de toekomst van de informatiesamenleving.

Het ene moment heb je contact met leveranciers voor dit project en het andere moment ben je in gesprek met je collega’s over de inhoud en opzet van het programma. Ervaring met online en hybride events is een grote pré.

Wie wij zoeken

  • Minimaal hbo-werk- en-denkniveau en 1 tot 3 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie
  • Relevante opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement, projectmanagement, communicatie etc.; up-to-date kennis over communicatie en (online) evenementenmanagement zijn vereist
  • Ervaring is een pre, zeker als dat ook online events betreft
  • Je CV geeft blijk van een actieve levenshouding en maatschappelijke betrokkenheid
  • Kennis van projectmatig werken; je maakt je eigen werkplanning en bent bekend met het managen van de kwaliteit en het budget van projecten en events
  • Ervaring met CRM-systemen en gevoel voor het inrichten van (online) eventtools
  • Ervaring met het schrijven van creatieve teksten
  • Je werkt gemakkelijk samen, waarbij je gevoel hebt voor verhoudingen en pro-actief en zelfstartend bent
  • Je hebt oog voor detail
  • Je hebt bij voorkeur beschikking over een eigen auto

Wat wij bieden

Een veelzijdig en afwisselende functie binnen een enthousiast en resultaatgedreven team. Veel vrijheid en verantwoordelijkheid in een dynamische omgeving. ECP is een leuke, informele organisatie waarin naast hard werken ook gezelligheid centraal staat. Het dienstverband is in eerste instantie een contract tot einde van het jaar 2021 voor 32 uur in de week.

Geïnteresseerd?

Stuur je CV met een korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten – waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie, naar Juliska de Vries; werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer en voor welk salaris je beschikbaar bent. De gesprekken vinden online plaats.

Heb je vragen over deze vacature? Mail ons: communicatie@ecp.nl