10-08-2021

Business controller / project controller (parttime) gezocht

Ben jij ervaren op het gebied van business control en project control, gedreven, proactief en goed in samenwerken? Wil jij parttime bij een dynamische organisatie werken die maatschappelijke impact heeft? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als business controller/project controller bij ECP ben je verantwoordelijk voor de financiële ondersteuning in projecten en help je bij het opstellen van de jaarbegroting en het toetsen van de bijbehorende jaarplannen ten aanzien van de financiële aspecten, kwartaalrapportages en jaarrekening. Je bent verantwoordelijk voor de rapportage aan de projectleiders, het management, subsidieverstrekkers en opdrachtgevers. Je zorgt voor een stabiele, sluitende en betrouwbare (financiële) weergave van projecten. Je signaleert eventuele afwijkingen vroegtijdig en analyseert en bespreekt dit met anderen om zo snel mogelijk bij te kunnen sturen.

 • Je beheert en controleert de projectfinanciën;
 • Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en de begeleiding van accountantscontroles inzake (subsidie)projecten en de jaarrekening;
 • Je adviseert programmamanagers bij de financieel-administratieve inrichting van de projectfinanciën;
 • Je draagt zorg voor het tijdig en correct rapporteren van programma- en projectresultaten en het maken van prognoses en analyses;
 • Je analyseert de voortgang van programma’s en projecten op budget, doorlooptijd, kwaliteit en scope.

Over jou

 • Jij bent als business controller / project controller ‘vakvolwassen’ op het gebied van financieel management. Je hebt inzicht in bedrijfsprocessen en ervaring met het opzetten en inrichten van een financiële projectstructuur. Je vindt het leuk om met hoog-complexe materie bezig te zijn en dit te vertalen in verschillende handelingsperspectieven.
 • Je hebt kennis van financiële pakketten, in het bijzonder Exact-Globe en Excel. Ook heb je kennis van controlewerkzaamheden die vereist zijn voor de beheersing van subsidieprojecten.
 • Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Net zoals initiatief nemen. Daarnaast ben je gedreven en nauwkeurig en kun je goed plannen en organiseren. Je hebt met veel verschillende actoren te maken en weet hier goed mee om te gaan – jij staat stevig in je schoenen.
 • Je bent ervaren in het vak en weet met 16 uur per week impact te realiseren.
 • Je hebt een hbo+/wo-werk- en denkniveau.

Over ECP

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform. ECP brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kennis uit te wisselen en zo te werken aan een betrouwbare, kansrijke en veerkrachtige digitale samenleving. Diverse projecten, onderzoeken en debatten verbinden partijen en zetten de maatschappelijke betekenis van ICT op de agenda van politiek, overheid en bedrijfsleven. Vanuit deze rol ondersteunt ECP diverse programma’s en coalities.

Wat bieden wij jou?

 • Een inhoudelijk interessante baan waarbij je verantwoordelijkheid krijgt en ruimte hebt voor eigen inbreng.
 • Een jaarcontract voor 16 uur per week met uitzicht op verlenging bij voldoende werk en goede ontwikkeling. We staan open voor een ZZP-constructie.
 • Een marktconform salaris
 • Een goede pensioenregeling
 • Een vergoeding voor mobiele telefoonkosten
 • Goede thuiswerkfaciliteiten, zodat je zo optimaal mogelijk kan thuiswerken.
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen.

Jouw toekomstige werkomgeving

Je komt te werken in een platte en dynamische organisatie waarin veel vrijheid is en we een fijne werkcultuur hebben. We zijn ambitieus en betrokken met elkaar. Werkplezier én de schouders eronder als het nodig is. Onze collega’s zijn divers in hun talenten – iedereen is anders. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk. We werken aan diversiteit en een inclusieve cultuur, we vinden het leuk als jij een verrijking bent van onze organisatie en dat kan op allerlei manieren. We werken nu zowel thuis als op ons kantoor in Den Haag. Daar ontmoeten en inspireren we elkaar en werken we samen aan interessante projecten.

Geïnteresseerd?

We zijn benieuwd wie jij bent! We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie – of een filmpje van max 3 minuten- waaruit blijkt waarom jij onze nieuwe collega wilt worden. Stuur het naar Linda van der Tang van HR via werken@ecp.nl. Geef in je begeleidende mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is.

In deze bijzondere Corona-tijd voeren we onze sollicitatiegesprekken veelal online. De vacature staat open tot en met zondag 29 augustus 2021. Deze vacature staat intern en extern tegelijk open. Bij gelijke geschiktheid heeft onze interne collega voorrang, omdat we mobiliteit graag stimuleren.

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Neem contact op met onze HR-adviseur Linda van der Tang via Linda.vandertang@ecp.nl of via 06-484 552 51 (op maandag, donderdag of vrijdag).