Stelsel voor elektronische identiteit

Jaar: 2017

De ontwikkeling van elektronisch zakendoen wordt gehinderd door het ontbreken van een samenhangend stelsel voor identificatie. Essentiële zaken zoals het invoeren en hergebruiken van online informatie lukt niet zonder identificatie. Het uitgeven van goede privacy-bestendige identificatiemiddelen is tijdrovend en kostbaar. Het gevaar is dat organisaties voor iedere organisatie middelen moeten aanschaffen. Het doel van ECP is daarom te komen tot een veilig samenhangend stelsel van elektronische identiteiten dat momenteel gerealiseerd wordt.

Ontwikkeling van Personal Data Management

ECP biedt een neutraal platform aan de verschillende spelers rond eID, om elkaar te informeren en ontwikkelingen te duiden. ECP heeft zich de afgelopen jaren gericht op het ontwikkelen van een gedeelde visie en bestuurlijk draagvlak, in samenwerking met Platform Identity Management Nederland (PIMN). ECP en PIMN richten zich nu op het verder ontwikkelen van personal data management, mede door het oprichten van het nieuwe platform Personal Data Nederland.

Bij eID draait de kern middels de eigen digitale identiteit toegang te krijgen tot persoonlijke data. Personal Data Management zet de volgende stap door het mogelijk te maken van het beheren en delen van persoonlijke data op een betrouwbare en veilige manier.

Highlights

▪ Al 13 jaar, samen met PIMN een jaarlijks goed bezocht congres over de laatste ontwikkelingen rond eID
▪ Oprichting platform Personal Data Nederland

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over stelsel voor elektronische identiteit (EID), neem dan contact op met Jelle Attema via jelle.attema[@]ecp.nl of 070 419 0309.Terug naar activiteiten